Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plošina pražských drážních hasičů opět v akci

Jednotka Hasičského záchranného sboru Českých drah z pražské požární stanice vyjela dnes na plánované odstranění vzrostlých topolů do nádraží Vršovice. Jednalo se o staré a suché stromy, hrozící pádem na přízemní objekt ve stanici.

Dnes, 27.4. 2008 v ranních hodinách se z požární stanice HZS ČD Praha na Chodovské ulici vydala kolona čtyř vozidel – CAS 24, VEA, MP 27 a TA směr nádraží Vršovice, kde bylo plánované odstranění starých stromů, hrozících pádem na jeden z objektů železniční stanice.

Pro strojníky to byl dobrý výcvik v obsluze a ovládání našeho nového přírůstku ve vozovém parku, tedy plošiny MP 27–2. Stromy se nacházely u prvního nástupiště, tudíž se s plošinou muselo manipulovat velmi obezřetně a bezpečně, neboť v blízkosti ramen se nacházelo trolejové vedení a ještě i další dráty. Manévrovatelnost byla podobná, jako když ustavujete AZ či AP v ulici s tramvajovým trolejovým vedením.

Plošina byla ustavena, poté nastoupila dvojice hasičů do koše, řádně se zabezpečila opasky a karabinou a mohlo se začít řezat. Ona i práce s motorovou pilou v koši vyžaduje velkou obezřetnost, protože se pohybujete na malém a značně omezeném prostoru, ale to neříkám nic nového pro ty, co tento typ mobilní požární techniky používají. Pro náš sbor je to novinka.

Vše bylo zhruba za dvě hodiny hotovo, poté následovalo opětovné sbalení plošiny skrze dráty a mohlo se vyrazit na oběd. Ve fotogalerii najdete průběh dnešní řezací akce.



-wap-

PS: V současné době velmi intenzivně probíhají nejrůznější jednání, která směřují k tomu, že se z naší MP stane, jak všichni doufáme, konečně PP…
Sdílet