Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubické nehody

Hasiči v pardubickém kraji řešili o víkendu větší množství dopravních nehod, při kterých bylo zraněno devět osob, u nehody u Žamberka musel zasahovat i vrtulník.

Územní odbor Chrudim
Dne 26. dubna 2008 ve 2.24 hodin byli profesionální hasiči z Chrudimi i dobrovolní hasiči ze Slatiňan přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Orel. Jednalo se o kolizi osobního vozidla. Z automobilu museli hasiči vyprostit jednu zaklíněnou osobu. Ta byla poté předána do péče zdravotníkům. Poté hasiči vyprostili vozidlo z příkopu a odstranili následky nehody.
V 18.30 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena nehoda vozidla v obci Luže. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního automobilu, který narazil do plotu. Hasiči vozidlo zajistili a zamezili úniku provozních látek. Mastnou a kluzkou vozovku posypali sorbentem. S posypem pomohla i Správa a údržba silnic.
Dne 26. dubna 2008 ve 21.51 hodin vyjížděli hasiči ke zraněnému chodci do Holetína. Hasiči pomohli záchranné službě s naložením zraněného do sanitky, vyčkali do příjezdu Policie ČR a poté uklidili vozovku a vrátili se zpět na základnu

Územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 26. dubna 2008 v 5.34 hodin zasahovali hasiči ze Žamberka u dopravní nehody, ke které došlo na silnici mezi Žamberkem a Letohradem. Jednalo se o kolizi vozidla Škoda 120. Řidič tady narazil do mostku. Hasiči po příjezdu na místo museli z vozidla vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení jednu osobu. Ihned po vyproštění byla zraněná osoba předána do péče zdravotnické záchranné službě, která ho transportovala vrtulníkem do nemocnice.

Územní odbor Svitavy
Dne 27. dubna 2008 v 17.27 hodin byli svitavští hasiči u dopravní nehody dvou osobních automobilů, Audi 80 a BMW, ve Vendolí. Jednu osobu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Poté byla zraněná osoba předána do péče zdravotníkům. Hasiči následně zasypali olejovou skvrnu sorbentem a odstranili následky nehody.
Dne 27. dubna 2008 ve 20.44 hodin byli hasiči ze Svitav a dobrovolní hasiči z Březové nad Svitavou přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla Fiat Brava. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru i pohybu a zamezili úniku provozních náplní. Zraněné osoby byly předány do péče zdravotnické záchranné službě. Odstraňování následků nehody trvalo až do 23.35 hodin.

Stanice Pardubice
V nedělní podvečer, 27. dubna 2008, v 18 hodin zasahovali pardubičtí hasiči v Lázních Bohdanči, kde se stala nehoda dvou osobních vozidel. Na místě byly zraněny tři osoby. Na místě byly i tři vozy zdravotnické záchranné služby. Vozidla byla zabezpečena proti požáru a proti úniku provozních náplní. Po odstranění následků kolize se hasiči vrátili zpět na základnu.

Stanice Přelouč
K nehodě osobního vozidla Honda byli 26. dubna 2008 v 6.30 hodin přivoláni hasiči z Přelouče. V Přelouči, v Pardubické ulici, při projíždění křižovatkou, pravděpodobně ve vysoké rychlosti, nezvládl mladý řidič řízení. Ten vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Následně se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič z vozidla utekl, ale krátce po příjezdu Městské policie Přelouč byl zadržen. Hasiči zamezili úniku provozních náplní, odpojením akumulátoru zabránili vzniku požáru a poté odstranili následky nehody.

por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-wob-
Sdílet