Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči rychle zasáhli u požáru střechy domu v Rýmařově

Hasičům z Bruntálska a jejich rychlému zásahu může vděčit majitelka velkého rodinného domu v Rýmařově za záchranu majetku. Střecha domu začala hořet v neděli 27. 4. 2008 odpoledne od špatného kouřovodu poté, co žena vařila na kotli brambory pro dobytek. O špatném stavu kouřovodu podle svého přiznání věděla.

Požár byl ohlášen na operační středisko hasičů odpoledne (vpodvečer) ve čtvrt na šest. Na místo byly vyslány tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Bruntálu, Krnově a Rýmařově a s nimi tři dobrovolné jednotky z Rýmařova, Horního Města a Malé Morávky.

Hasiči dostali požár střechy pod kontrolu již za dvacet minut po příjezdu první jednotky, pak jim ale ještě desítky minut trvalo dohašování s rozebíráním střešní konstrukce.

Požár se obešel bez zranění. Oheň, který vznikl kvůli známé, ale neopravované závadě, tedy kvůli nedbalosti majitelky, způsobil škodu na střeše obydlí asi za 150 tisíc korun. Oproti tomu se hodnoty, uchráněné hasiči, blíží k milionu korun.

(Zvláště profesionální hasiči ze tří stanic HZS MSK na Bruntálsku si tedy od posledního náročného požáru v neděli vůbec neodpočinuli. Po vystřídání předchozí směny hasičů zasahovali v neděli 27. 4. 2008 zhruba od 7:00 do 16:00 (návrat na své stanice) u požáru velkého skladiště s lisovanými balíky slámy ve Starém Městě na Bruntálsku, a to za velmi teplého počasí a ještě v dýchací technice…)

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wob-
Sdílet