Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Královéhradecký víkend

Hasiči Královéhradeckého kraje během víkendu likvidovali požár osobního vozidla, odstraňovali následky dopravních nehod a úniku nebezpečných látek

Územní odbor Náchod

Požár motoru zřejmě způsobila technická závada

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Martínkovic byli v pátek (25. dubna 2008) v 08:47 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla na silnici č. 302 u obce Martínkovice. Hořet začalo v motorovém prostoru osobního vozidla Renault Laguna Combi. Požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada. Hmotná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Broumov)

Osobní vozidlo skončilo ve vodě

Broumovští hasiči vyjeli v neděli (27. dubna 2008) po šesté hodině ráno k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 303 u Hynčic. Vozidlo Alfa Romeo skončilo v potoku. V době příjezdu hasičů na místo se u vozidla ani poblíž nikdo nenacházel. Hasiči zkontrolovali, zda nedošlo k úniku provozních látek do vody a vozidlo vyprostili na vozovku. Případ šetří Policie ČR. (foto: stanice Broumov)

Řidič Felície narazil do sloupu

K dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v neděli (27. dubna 2008) dopoledne mezi Heřmánkovicemi a Janovičkami vyjeli hasiči z Broumova. Řidič osobního vozidla Š Felície z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu el. vedení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili škodovku proti požáru a úniku provozních látek. Na místo byli přivoláni pracovníci VČE, kteří provedli opravu poškozeného sloupu. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Broumov)


Hradec Králové

Hasiči odstraňovali olej z vozovky

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova vyjela v 16:31 hodin k odstranění oleje z vozovky mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi. Skvrna zasáhla plochu zhruba 100 metrů. Hasiči použili vapex a olej zasypali. (foto: stanice Nový Bydžov)

Při nehodě se zranili dva lidé

V neděli (27. dubna 2008) byli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic přivoláni k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Nechanice a Lodín. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat nezvládl průjezd zatáčkou, dostal smyk a vjel do protisměru. Narazil do dopravní značky a skončil v příkopu. Při nehodě byly zraněny dvě spolujezdkyně. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

Syn svou neopatrností způsobil požár garáže

K požáru garáže byli v neděli (27. dubna 2008) večer přivoláni hasiči do obce Dobřenice. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:15 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové, dobrovolní hasiči z Lhoty pod Libčany a Osic. Při požáru byli zraněni dva lidé.
Nezletilý syn majitele rodinného domu neodborně manipuloval s plechovkou hořlavé kapaliny a zapalovačem způsobil požár v garáži u rodinného domu. Chlapec utrpěl popáleniny a jeho matka se nadýchala zplodin hoření. Oba byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Uvnitř garáže se nacházelo osobní vozidlo Fiat Punto, které se podařilo včas vytlačit na dvůr a nebylo tak úplně zničeno. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun, uchráněné hodnoty majitel odhadl na 1,5 miliónů korun. (foto: centrální stanice Hradec Králové)

„Čarodějnický“ oheň vzplál předčasně

Včera (27. dubna 2008) krátce před devátou hodinou večer byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v ulici U Mlýna v Novém Bydžově. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova s jednou cisternou. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří hromada roští a klestí, která byla připravena na středeční tradiční „pálení čarodějnic“. Po domluvě s majitelem pozemku hasiči nechali celou kupu pod dohledem vyhořet. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody a nedošlo ani ke zranění osob. (foto: stanice Nový Bydžov)


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Na Rychnovsku se srazil motocykl s osobním autem

K vážné dopravní nehodě vyjeli v neděli (27. dubna 2008) odpoledne profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Na silnici č. I/14 mezi Lipovkou a Solnicí se střetl motocykl Yamaha s osobním vozidlem Citroën Xsara. Řidič motorky začal předjíždět osobní vozidlo ve chvíli, kdy odbočovalo vlevo na vedlejší silnici. Došlo ke střetu, při kterém byla spolujezdkyně na motorce těžce zraněna a přepravena do nemocnice v Hradci Králové. Řidič motorky utrpěl zranění a byl převezen do Orlické nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Hasiči odpojili u vozidla akumulátor a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Motocykl také zajistili proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wob-
Sdílet