Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do obce Černýšovice vyjeli hasiči k požáru kolny, v době jejich příjezdu hořely i balíky slámy

Osádky tří cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a z jednotky SDH obce Bechyně byly vyslány do obce Černýšovice k ohlášenému požáru kolny. Když hasiči k požáru přijeli, byl celý objekt dřevěné kolny již zcela zasažen požárem a jeho plechová střecha byla propadlá. Hořela i přilehlá hranice dřeva a balíky slámy.

Celkovou plochu zasaženou požárem velitel zásahu odhadnul na 150 m2. Hasiči na likvidaci požáru nasadili dva vysokotlaké proudy a dva proudy C. Souběžně s hasebními pracemi táborská jednotka prováděla ochlazování vedlejšího objektu.

Dobrovolná jednotka zajišťovala doplňování vody na požářiště, a to kyvadlovou dopravou z požární nádrže v obci. Po likvidaci požáru zasahující hasiči rozebrali konstrukci kolny a vynesli ven ohořelý materiál (elektrospotřebiče, zahradní technika, nábytek, dřevo).

Za pomoci místního čelního nakladače pak byl zbytek materiálu vyskladněn, hasiči pak mohli dohasit zbývající ohniska. U požáru jednotky spolupracovaly s Policií ČR. Zásah byl pro jednotky HZS ukončen před 18. hodinou.

Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 200 000,– Kč, hodnota uchráněného majetku činí 500 000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet