Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár auta a zásah pyrotechniků ve studni RD

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce byli včera (28.4) 11:09 hodin přivoláni k požáru osobního vozidla v obci Zábrodí. Majitel staršího osobního vozidla Škoda 105 zajížděl s autem do dílny, když ucítil kouř.

Aby zabránil případným škodám nejen na dílně, ale také na přilehlém domku, odjel z vozidlem asi 100 metrů na polní cestu. Muž ihned běžel pro hasicí přístroj, ale automobil byl již celý v plamenech. Hasiči požár uhasili během několika minut. Majitel stanovil nulovou hmotnou škodu na staré škodovce. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: stanice Náchod)

Další případy ze včerejšího dne:

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli včera (28.4) v10:32 hodin k dopravní nehodě, která se stala u Třebechovic pod Orebem. Na hlavní silnici se srazila vozidla Š Felície a BMW. Škodovka skončila na boku mimo vozovku. Spolujezdkyně utrpěla zranění a byla letecky transportována do královéhradecké nemocnice. Hasiči zabezpečili oba automobily proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

V čera v 11:40 hodin vyjeli hasiči na žádost Policie ČR do obce Rosnice, kde byl ve studni na pozemku rodinného domu nalezen neznámý předmět. Hasiči odčerpali vodu a počkali na příjezd policejního pyrotechnika. Ten sestoupil do studně, aby prohlédl nalezený předmět. Po důkladné prohlídce bylo zjištěno, že se jedná o starý sací koš. Hasiči ani Policie ČR dále nezasahovali.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-kuw-
Sdílet