Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pokyn GŘ HZS 58/2008, kterým se stanovují požadavky na tělesnou zdatnost

Pokyn generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR ze dne 30. 12. 2008, kterým se stanovují požadavky na tělesnou zdatnost občana při přijímání do služebního poměru příslušníka Hasičského záchranného sboru České republiky a na tělesnou zdatnost příslušníka Hasičského záchranného sboru České republiky pro výkon služby na služebním místě, na které má být ustanoven a organizace zkoušek tělesné zdatnosti a tělesné přípravy.

Běžný hasič na 24hodinové směně, což je nejpočetnější skupina příslušníků HZS České republiky, je zařazen do skupiny II. U občana nebo příslušníka, který má být ustanoven nebo přechází na služební místo ve skupině I nebo II se tělesná zdatnost ve vytrvalostní disciplíně ověřuje vždy plaváním.

V každé disciplíně je stanoveno bodové minimum v jednotlivém testu, při jehož nesplnění je občan nebo příslušník, bez ohledu na součet bodů dosažených ve všech zvolených disciplínách, celkově hodnocen jako nevyhovující.

Pro splnění celkového bodového minima musí občan nebo příslušník zařazený do skupiny I nebo II dosáhnout v některém z testů vyššího bodového hodnocení než je stanovené bodové minimum v jednotlivém tes­tu.

Sdílet
Přiložené soubory
58-2008-OFYZ.pdf zobrazit online PDF 897 kB