Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního vozidla

Dne 29. dubna 2008 v 8.05 hodin zasahovali hasiči na silnici č. 343 mezi obcemi Trhová Kamenice a Rváčov, u odbočky na Veselý kopec. Hořel zde osobní automobil Fiat Uno. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na chladícím systému vozidla.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 29. dubna 2008 v 6.01 hodin byli hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Koclířově. Jednalo se o nákladní automobil sjetý do příkopu. Při kolizi se u cisterny protrhla nádrž a uniklo velké množství pohonných hmot. Hasiči ihned po příjezdu na místo zabezpečili nádrž cisterny zacpáním trhliny. Tím se únik nafty snížil přibližně o 90%. Cisterna převážela bílý prášek, jednalo se o směs na fasádní barvy. Látka nebyla toxická a nedošlo k jejímu úniku. Hasiči zabránili rozšíření látky do okolí a zamezili dalšímu úniku. Na místo byl přivolán pracovník životního prostředí, který rozhodne, zda bude kontaminovaná zemina odbagrována.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Automobil přestal během jízdy chladit a následně došlo k rozpálení součástek motoru. Teplem dále k poškození elektroinstalace a to způsobilo požár. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Bohužel vozidlo nebylo vybaveno ručním hasicím přístroje a tak mimo zadní nápravu shořelo celé. Majitel vozu sám přiznal, že podcenil vybavenost svého vozidla hasicím přístrojem a při pořizování nového automobilu určitě na hasicí přístroj nezapomene.


por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-
Sdílet