Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ani na přelomu let 2014 a 2015 hasiči neměli klid, hasili požáry a zachraňovali zvířata ze stromů

31. prosince 2014 zasahovali hasiči u 277 mimořádných událostí, (což je o 5% méně než je dlouhodobý denní průměr) z toho bylo 72 požárů, 45 dopravních nehod a 121 technických pomocí.

ULK - Varnsdorf

Nejvíce zásahů měly jednotky v Moravskoslezském kraji (52 událostí), Středočeském kraji (33 událostí) a v hlavním městě Praze (34 událostí). Nejklidnější poslední den roku strávili hasiči v Královéhradeckém kraji (4 události).

Nejčastější příčinou zvýšeného množství požárů jsou na Silvestra světlice, dělobuchy a další pyrotechnické zboží. Do šestnácté hodiny odpolední 31. prosince byl nahlášen 31 požár, do dvacáté hodiny to byl již 51 požár. V dalších čtyřech hodinách počet požárů vzrostl o dalších 21. Dlouhodobý průměrný denní počet požárů tak byl překročen o 40%.

Nejvíce požárů bylo evidováno ve Středočeském kraji (12 požárů), Olomouckém kraji (11 požárů) a v hlavním městě Praze (11 požárů). Při těchto požárech byla 1 osoba usmrcena a 10 osob zraněno. Předběžná škoda se pohybuje ve výši cca 5,9 miliónu korun. 40 osob bylo díky včasnému zásahu hasičů zachráněno.

Pro srovnání: Poslední den roku 2013 zdolali hasiči 95 požárů, z toho v hlavním městě vyjely jednotky k 16 požárům. Nejčastěji hořely odpadkové koše, popelnice, kontejnery na odpad, stromy, keře a věci na balkonech.

Poslední zásah roku 2014 byl dle času ohlášení na operační a informační středisko v Ústeckém kraji. Ve 23:55:48 byla u obce Lom na Mostecku ohlášena dopravní nehoda s požárem osobního automobilu. Na místě zasahovala jednotka jednotka s cisternou.

První zásah roku 2015 byl dle času ohlášení na operační a informační středisko také v Ústeckém kraji. V 00:00:50 byl ohlášen požár v polorozpadlé budově v Krásném Březnu na Ústecku. Zásah provedla jedna jednotka s cisternou a obešel se bez zranění.

informace na žádost poskytlo operační středisko HZS, díky

Prvních šest hodin nového roku 2015 jednotky hasičů zasahovaly u 136 událostí: 9 dopravních nehod, 21 technického zásahu a u 92 požárů. Dlouhodobý denní průměr počtu požárů byl během prvních šesti hodin nového roku překročen o 80%.

Nejvíce požárů zaznamenal za tuto dobu Moravskoslezský kraj (16 požárů), Jihomoravský kraj (16 požárů) a Ústecký kraj (15 požárů). V hlavním městě prvních šest hodin nového roku hořelo 10 krát. Nejklidnější oslavy strávili hasiči v Královéhradeckém kraji (0 požárů).

Nejvíce požárů vzniká od půlnoci do třetí hodiny ranní. Během první hodiny roku 2015 vzniklo 45 požárů, ke druhé hodině byly evidovány již 62 požáry a do třetí hodiny ranní to bylo 79 požárů.

Ing. Michaela Franclová
GŘ – HZS ČR

Hlavní město Praha

Od 7:00 do 22:00 hodin na Silvestra vyjeli hasiči v Praze k 26 případům, nejvíce jich bylo mezi 19. a 20. hodinou. Jednalo se o požáry kontejnerů a popelnic a technickou pomoc.

Ze zajímavých výjezdů můžeme jmenovat výjezd ve 14:15 v Modřanech na papouška na stromě, kterého jsme odchytili a předali majiteli panu Papouškovi.

Dalším ne příliš klasickým výjezdem byl ve 14:39 na Černém mostě v ulici Pospíchalova zásah, kdy desetiletá holčička došla po ledu na ostrůvek a pak se bála přejít zpět. Hasiči použili při záchraně raftový člun a děvčátko preventivně předali do péče ZZS.

V 19:30 jsme vyjížděli do Veletržní ulice do Parkhotelu na požár masérny. Místnost 6×6 metrů byla vybavena kouřovým hlásičem, který požár včas indikoval a personál oheň od svíčky zlikvidoval práškovým příručním hasicím přístrojem.

Od 22:30 hasiči z Petřin a Smíchova až do půlnoci asistovali PČR při likvidaci údajného nástražného výbušného systém v ulici U Klikovky. Evidujeme to jako mimořádnou událost, kdy bylo z objektu evakuováno 50 lidí.

V souvislosti s oslavami příchodu nového roku evidujeme 13 požárů kontejnerů, 1× požár odpadu a 1× požár palet.

por. Ing. Pavlína Adamcová
tisková mluvčí
HZS hl. m. Prahy

Jihočeský kraj

Z pohledu hasičů v Jihočeském kraji proběhly letošní silvestrovský večer v relativním klidu. V našich statistikách evidujeme 21 událostí do 1:45 hodin roku 2015. Tento počet mimořádných událostí je v porovnání s jinými roky průměrný.

Jednotky zasahovaly především u technických zásahů, požárů kontejnerů na odpad, dále HZS Jihočeského kraje řešil ve večerních a ranních hodinách 3 větší požáry. Žádná z událostí, ke kterým hasiči HZS Jihočeského kraje vyjeli, nebyla s tragickými následky.

Devět minut po dvacáté hodině poslední den roku 2014 vyjeli hasiči s celkem 6 cisternami vysláni na požár speciální krycí a jímací plachty v objektu bioplynové stanice v obci Lenora. Po dojezdu jednotek na místo mimořádné události a provedení lokalizace a likvidace požáru byla odhadnuta majitelem objektu škoda způsobená v přímé souvislosti s požárem na 1 000 000 Kč.

O hodinu později, ve 21:09, byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Český Krumlova jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Větřní na požár dřevěné chaty do obce Bohdalovice v zahrádkářské kolonii. Škoda na majetku byla stanovena na 50 000 Kč.

39 minut po půlnoci vyslalo Operační a informační středisko osádky 5 cisteren profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a z jednotky SDH obce Volyně a Litochovice k nahlášenému požáru budovy do obce Litochovice . Při příjezdu hasičů k požáru, bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár střechy v plném rozsahu. Jednotky provedly po dojezdu velmi rychlou lokalizaci a následnou likvidaci požáru.

Mgr. plk. Martin Novotný
vedoucí OPIS
HZS Jihočeského kraje

Jihomoravský kraj

Letošní noc z 31.12. na 1.1. byla pro hasiče v Jihomoravském kraji nejpernější za poslední roky. Vyjížděli k rekordnímu počtu událostí. Nejednalo se však o závažné případy.

Podle statistiky vyjížděli hasiči na jihu Moravy za posledních pět let o silvestrovské noci průměrně k 12 událostem (počítáno od 20. do 4. hodiny). Letos se ale museli vypořádat s rekordním počtem událostí. Ve stejné době vyjeli k 26 zásahům.

Většinou likvidovali požáry odpadů, kontejnerů a popelnic. Dva lidé se zranili a škoda způsobená požáry byla předběžně vyčíslena na 567 tisíc korun.

První zásah v roce 2015 byl v Brně. Šest minut po půlnoci vyjely jednotky k požáru chaty v městské části Jundrov. Při příjezdu byla stavba celá v plamenech. Hasiči nasadili proti ohni tři vodní proudy a zlikvidovali jej v 1.45 hodin. Průzkumem uvnitř trosek nikoho nenašli. Vzhledem k charakteru budovy se zřejmě bude jednat o požár beze škody.

Od půlnoci do 4. hodiny ráno nemuseli hasiči vyjíždět k žádné dopravní nehodě. Zaměstnávaly je však především požáry popelnic.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

Karlovarský kraj

Během posledního dne uplynulého roku 2014 zasahovali hasiči v Karlovarském kraji u čtrnácti událostí. Ještě před půlnocí dvakrát spustila zábavná pyrotechnika poplach na požární signalizaci v chebském obchodním centru, po půlnočním ´ohňostrojování´ pak hasiči zasahovali u požárů zbytků rachejtlí a petard v Potůčkách, Karlových Varech či Staré Roli, v Lubech zase likvidovali požár sazí v komíně.

Poslední den roku museli řešit také dopravní nehody v Kaceřově či Teplé, několikrát potom pomáhali otevřít zabouchnuté byty či asistovali záchranné službě s transportem pacienta po resuscitaci.

V porovnání s předchozími silvestry byl ten letošní klidnější, proto doufejme jako na Nový rok…

FB/HZS Karlovarského kraje

Liberecký kraj

Během Silvestra do dnešní 7. hodiny ranní vyjížděli hasiči HZS Libereckého kraje celkem k dvaceti událostem. Z toho 10 bylo požárů, 2× šlo únik nebezpečných látek, 2× dopravní nehodu, 5× je zaměstnala technická pomoc a 1× planý poplach.

Posledním zásahem roku 2014 (ve 21:56 hodin) bylo otevření bytu v Jablonci nad Nisou muži, který byl diabetik a „zabouchnul" si byt s léky. Hasiči byt otevřeli za přítomnosti PČR pomocí speciálního nářadí.

Prvními událostmi roku 2015 bylo 6 požárů malého rozsahu, jednalo se o popelnice a zbytky po pyrotechnice. V 0:24 hodin hořel plechový kontejner ve Frýdlantu, o dvě minuty později byli hasiči voláni k obdobnému požáru do Dolní Chrastavy. Kontejner hořel také v Mimoni (0:50 hodin), Liberci – Ruprechticích (1:43 hodin).

Ke krabicím s pyrotechnikou museli hasiči na sídlišti Lada v České Lípě v 1:52 hodin. Zatím posledním dnešním výjezdem ve 2:26 hodin byl požár popelnic v Liberci ve Starých Pavlovicích.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Moravskoslezský kraj

Jak již tradičně, i letošní Silvestrovská noc a Novoroční ráno přinesli zvýšenou výjezdovou činnost hasičů v Moravskoslezském kraji. Od včerejší 20:00 hod večerní do dnešní 07:00 hod ranní hasiči zasahovali celkem u 39 událostí. Naštěstí se relativně jednalo o události menšího rozsahu a hasiči v průběhu noci neevidují žádnou zraněnou osobu.

Z těchto 39 událostí hasiči zasahovali u celkem 18 požárů, kdy se převážně jednalo o požáry kontejnerů (10) a porostů (5) a lze předpokládat, že některé z těchto požárů mají souvislost i s oslavou nového roku. Hasiči ale zasahovali i u dvou požárů v obytných domech a jednoho požáru osobního automobilu.

Dále v průběhu noci hasiči zasahovali u 16 technických pomocí, kdy otevírali uzavřené prostory, zastavovali tekoucí vodu v bytu a v některých obcích asistovali i u pořádání Silvestrovských ohňostrojů. Nad ránem hasiči zasahovali i u jedné dopravní nehody na Bruntálsku a zachraňovali jednu osobu uvízlou ve výtahu v Ostravě.

por. Ing. Marek Gašparín
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Středočeský kraj

Ve středu 31. 12. 2014 mezi 18. hodinou a půlnocí zaznamenali středočeští hasiči 14 zásahů (z toho 4 požáry, 7 dopravních nehod a 3 technické pomoci), v prvních šesti hodinách nového roku pak do statistik přibylo dalších 18 položek (11 požárů). Za celou středu evidují 34 výjezdů, což je dokonce pod dlouhodobým denním průměrem (cca 40).

Už v odpoledních hodinách vyjížděli hasiči k událostem, které souvisely s odpalováním zábavní pyrotechniky. Například po 15. hodině likvidovala jednotka HZS Stará Boleslav spolu s dobrovolnými hasiči požár túje od dělobuchu v Brandýse nad Labem. Kolem 17:30 hodin hasiče zaměstnal petardami zapálený odpadkový koš na autobusové zastávce v Křeničné na Příbramsku.

Večerní události odstartovala v 18:15 hodin tragická nehoda na železniční trati poblíž Nové Vsi na Mělnicku, při které vlak usmrtil člověka v kolejišti. Na místo neštěstí vyjely čtyři jednotky ze stanic HZS Mělník a Kralupy nad Vltavou a kralupských drážních hasičů. Doprava na trati byla zastavena téměř tři hodiny v obou směrech.

Před dvacátou hodinou byli hasiči přivoláni k požáru odpadu na balkoně v prvním patře panelového domu ve Slaném. O hodinu později se šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů podílelo na likvidaci požáru zahradního domku v Krňanech na Benešovsku.

V deset večer vyrazili hasiči z HZS Benešov i s motorovým člunem na pomoc taxíkáři, který převrátil svůj vůz na bok do mělkého rybníka v obci Chleby nedaleko Týnce nad Sázavou.

Nový rok 2015 začal pro HZS Středočeského kraje dvě minuty po půlnoci, kdy hasiči z Berouna vyjeli vysvobodit čtyři osoby ze zaseknutého výtahu v centru města. Krátce poté přijalo krajské operační středisko hned několik hlášení o požárech kontejnerů a keřů, například v Čáslavi a v Kladně.

K většímu požáru garáže a přístřešku, které vzňaly od zábavní pyrotechniky, byly vyslány profesionální a dobrovolné jednotky do obce Kovansko kousek od Nymburka. Také v dalších hodinách se většina oznámených událostí týkala zapálených popelnic nebo kontejnerů při nevhodné manipulaci s petardami a světlicemi.

Pět minut před čtvrtou hodinou ranní přišlo hlášení o rodinném domku v plamenech v Zadní Třebáni na Berounsku. Příjezd zásahových vozidel k místu požáru komplikoval nejen zmrzlý povrch úzkých komunikací v rekreační oblasti, ale i špatně zaparkovaná auta. Naštěstí se nepotvrdily obavy, že by uvnitř objektu mohly být nějaké osoby.

V půl šesté pak jednotka ze stanice HZS Kladno vyjela k požáru stohu u Brandýsku, kam dorazil i místní sbor dobrovolných hasičů. Vzhledem k nepřístupnému terénu uprostřed zoraného pole však nebylo možné zajet s technikou až ke stohu.

Minutu po šesté hodině se požární sirény také rozezněly v Poboří na Kolínsku, kde začal hořet rodinný dům.

Středočeští hasiči se tak při vstupu do nového roku rozhodně nenudili!

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kra­je

Olomoucký kraj

V průběhu oslav příchodu nového roku, v noci ze středy 31. prosince 2014 na čtvrtek 1. ledna 2015, vyjížděli hasiči v Olomouckém kraji likvidovat hlavně požáry kontejnerů. Nejvíce práce měli profesionální hasiči z požárních stanic v Olomouci (5 událostí) a v Přerově (2 události).

31. prosince 2014

  • 20:52 hodin – Olomouc-Černovír, Frajtovo nám. – požár kontejneru na textil
  • 23:12 hodin – Ivaň – požár sazí v komíně
  • 23:49 hodin – Přerov, Velká Dlážka – požár plastového kontejneru

1. ledna 2015

  • 1:06 hodin – Přerov, U Výstaviště – požár kontejneru
  • 1:23 hodin – Olomouc, Handkeho – požár kontejneru
  • 2:06 hodin – Olomouc, Heyrovského – požár plastového kontejneru
  • 4:31 hodin – Olomouc, Riegrova – otevření bytu
  • 5:09 hodin – Olomouc, I.P.Pavlova – sundání prstýnku z prstu

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Pardubický kraj

Hasiči v Pardubickém kraji vyjížděli o silvestrovské noci (počítáno od 20. do 4. hodiny ranní) ke dvěma událostem. Jednalo se tedy o poslední událost roku 2014 a první výjezd v roce 2015.

Posledním výjezdem roku 2014 byla v 22.31 hodin dopravní nehoda osobního vozu, který narazil na pardubickém sídlišti Dubina do stojanu čerpací stanice. Hasiči ihned po svém příjezdu museli zastavit unikající náplně. Po zadokumentování nehody policisty hasiči vyprostili automobil, který byl zaklíněn mezi stojanem na PHM a nosníkem, který držel střešní konstrukci. Vyproštění a odstranění všech následků této nehody trvalo až do 23.49 hodin.

Hasičské vozy v Pardubickém kraji poprvé vyjely k události ve 2.04 hodin nového roku 2015. Vozy směřovaly do ulice Českých Bratří v České Třebové, kde hořela plastová popelnice. Požár likvidovala jednotka hasičů SŽDC Česká Třebová.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Plzeňský kraj

Na Silvestr a Nový rok hasiči v Plzeňském kraji vyjeli „pouze“ k 19 událostem. Za posledních deset let je to vůbec nejpoklidnější průběh přelomu roků. Stejně nízký počet dopravních nehod zaznamenali hasiči pouze v roce 2011, méně o rok dříve – v roce 2010. Požárů bylo ve sledovaném období nejméně. V dřívějších letech byly počty výjezdů k požárům dvoj až čtyřnásobné.

Dvě události, které zkazily novoroční pohodu, se staly na Klatovsku. V obci Bukovník z dosud nezjištěných příčin zničil požár první nadzemní podlaží rodinného domu. Podkroví a střešní konstrukci se podařilo hasičům zachránit, přesto je dům v současné chvíli neobyvatelný. Škody se pohybují kolem ¾ milionu korun, po dalším šetření mohou dosáhnout i vyšších hodnot. Majitel domu vyvázl bez zranění.

Ve Švihově vyhnal požár izolace pod střechou na mráz přes dvacet osob. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a po uhašení ohniska se mohli všichni vrátit zpátky do tepla. Požár nestačil způsobit větší škodu, pravděpodobně půjde o několik tisíc korun. Příčina požáru je typicky silvestrovská – nedodržení technických podmínek pro odpalování zábavní pyrotechniky.

por. Mgr. Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

Ústecký kraj

V podvečer posledního dne roku 2014 zasahovali hasiči v Ústeckém kraji primárně u běžných zásahů. Po páté hodině odpolední vyjely jednotky z Varnsdorfu a Rumburku k nahlášenému požáru garáže v Rumburku, po vniknutí do objektu plameny rychle zlikvidovaly.

Za necelou hodinu v Ústí nad Labem hasiči vyjeli k nahlášenému kouři, linoucímu se z novinového stánku. A za několik dalších minut vyjeli opět hasiči z Varnsdorfu, tentokrát s kolegy z Horního Podluží, k nahlášenému požáru komína v Dolním Podluží.

Po osmé hodině pak hasiči vyjeli k požáru popelnice v Ústí nad Labem, v tomtéž městě museli také zachraňovat osoby ze zaseknutého výtahu.

Jednotka profesionálních hasičů z Litvínova vyjela na Silvestra pouze jednou, a to krátce před půlnocí, kdy havarovala osádka čtyř mladých lidí poblíž nového vlakového nádraží. Při nehodě, kdy osobní automobil po smyku na náledí vylétl z vozovky a sjel ze stráně, kde se převrátil na bok a posléze došlo k malému zahoření v motorové části auta.

Po půlnoci pak hasiči vyjížděli k několika požárům kontejnerů, křoví a odpadu, zásahy se tak nevyhnuly Teplicím, Ústí nad Labem nebo Varnsdorfu.

V Mostě po půlnoci světlice a rachejtle zapalovaly na sídlišti plastové popelnice a velkokapacitní kontejner.

Kraj Vysočina

K patnácti událostem v průběhu posledního dne v roce 2014 vyjížděli hasiči na Vysočině. Silvestr tak byl zásahovou činností velmi podprůměrný, každodenně totiž vysočinští hasiči zasahují u přibližně 25 událostí.

Závěru roku dominovaly technické zásahy, a to hlavně v podobě součinnosti se zdravotníky a policisty při otevírání bytů a domů, ve kterých hrozilo nebezpečí z prodlení nebo byly zraněné osoby.

Ani poslední den v roce nezůstaly komunikace Vysočiny bez nehod. Bouralo se před jednou hodinou odpoledne na ulici Kpt. Jaroše v Třebíči. Při nehodě osobního vozidla se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků.

K další nehodě došlo po páté hodině odpoledne, když se střela dvě osobního vozidla na silnici u Osové Bitýšky, nehoda se obešla bez zranění. Před půl osmou havaroval osobní vůz na ulici Blahoslavova v Třebíči, ani při této nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Posledním zásahem letošního roku bylo osmnáct minut před půlnocí otevření bytu na ulici 5. května v Pelhřimově.

První novoroční zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Dvanáct minut po půlnoci byl na linku tísňového volání ohlášen požár lesa v katastru obce Daňkovice na Žďársku. Na místo události vyjeli hasiči z pěti jednotek, na místě ale našli pouze doutnající ohniště a nakonec byl zásah klasifikován jako technologická po­moc.

Od půlnoci do deváté hodiny ráno zasahovali hasiči celkem u pěti událostí. Během rána vyjížděli také k požáru, za kterým prokazatelně stojí nedbalost při používání zábavní pyrotechniky. V Náměšti nad Oslavou vzplála po jedné hodině v noci lípa. Hasiči ji uhasili vysokotlakým vodním proudem. Majetková škoda byla vyčíslena na částku jeden tisíc korun.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina

Zlínský kraj

Průběh letošních novoročních oslav lze ve Zlínském kraji z pohledu profesionálních hasičů hodnotit jako klidný a bez složitých zásahů. Od včerejší osmnácté hodiny do dnešní šesté hodiny ranní byly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyslány celkem k jedenácti hlášeným událostem. Jednalo se především o technické zásahy a následně i likvidace požárů stromů a odpadových kontejnerů.

K prvnímu zásahu byli včera v 18:23 hodin vysláni profesionální hasiči centrální stanice Zlín. Jednalo se o dopraní nehodu osobního vozidla, ke které došlo u obce Lukov na Zlínsku. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Po dvacáté hodině zasahovaly dvě jednotky hasičů v obci Kudlovice na Uherskohradišťsku, kde provedly záchranu kočky uvězněné v koruně vzrostlého stromu.

V 21:32 hodin byla vyslána jednotka hasičů města Rožnova pod Radhoštěm spolu s profesionální jednotkou z Valašského Meziříčí jako asistence policistům na místo hlášeného uložení bomby v jednom z hotelů v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo byl následně vyslán i velící důstojník ze Zlína. Hasiči provedli evakuaci asi 80 hostů hotelu a asistovali policistům při zajištění a kontrole objektu. V 23:08 hodin byl zásah ukončen a jednotky byly odeslány zpět na své stanice. Vyšetřováním události se nadále zabývá Policie ČR.

Po 23:00 hodin vyjeli znovu k zásahu hasiči centrální stanice Zlín. Jednalo se o čerpání vody ze sklepu a chodby domu na ulici Štefánikova ve Zlíně, kde došlo k prasknutí vodovodního potrubí.

V 23:36 hodin bylo na tísňovou linku hasičů ve Zlíně přijato oznámení o pádu dvou osob do studny v obci Buchlovice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště a místní dobrovolní hasiči. Zásah jednotek však nebyl nakonec nutný. Ještě v průběhu jízdy byli hasiči informování zdravotnickou záchrannou službou, že osoby jsou už vyproštěny a v jejich péči.

Bezprostředně po půlnoci byla v rychlém sledu přijata tři hlášení o požárech stromů, a to ve Zlíně – Kostelci, Otrokovicích a Valašském Meziříčí. Hlášené požár byly rychle likvidovány a nezpůsobily žádné škody.

Ve zbytku noci pak jednotky profesionálních hasičů zasahovaly při likvidaci tří požárů odpadových kontejnerů. V Holešově hořel kovový kontejner s textilem, v Uherském Brodu a Uherském Hradišti pak plastové kontejnery na tříděný odpad.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet