Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tirák osobní automobily nedovezl

Včera, 29.4. 2008 došlo v ranních hodinách na dálnici D5 k dopravní nehodě kamionu, který převážel osobní automobily. Tirák se i s vlekem převrátil na boku a zůstal ležet přes celoku komunikaci ve směru na Plzeň.

Okres Plzeň-sever

Hlášeno: DOPRAVNÍ NEHODA – VYPROŠTĚNÍ OSOB

04–29–2008, 07:05:40 hod., dálnice D5 směr Plzeň, km 93

Zasahující jednotky HZS Plzeňského kraje:

HS Plzeň Košutka
HS Plzeň Střed
HS Nýřany


Jednotky HZS Plzeňského kraje ze tří požárních stanic byly včera v ranních hodinách povolány na dálnici D5 ka nahlášené dopravní nehodě kamionu, převážejícího osobní automobily, který se dle informací převrátil i s vlekem na bok a zůstal ležet přes oba pruhy komunikace v km 93 ve směru na Plzeň.

Po složitém příjezdu na místo události, když vozidla složek IZS blokovaly automobily ostatních, velmi nezodpovědných až bezohledných řidičů, neumožňující plynulý průjezd nedodržením vyhlášky, ve které je toto jasně definováno. Ve fotogalerii je jeden snímek ze zásahového vozu hasičů, před ním vozy policie a naprosto zablokovaná dálnice bez stanoveného průjezdního pruhu.

Na místě události bylo hlášení potvrzeno. Hasiči provedli protipožární opatření, dále ověření, zda-li z kamionu neunikají provozní náplně a místo poté předali Policii ČR. Řidič kamionu z nehody vyvázl pouze s lehkým zraněním. Nehoda zablokovala na několik hodin dálnici D5 ve směru na Plzeň v km 100 – 93.


Info: HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet