Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního automobilu a objektu restaurace

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, RZA, CAS16-Iveco, CAS32-T815, AŽ30-Iveco a OA-Peugeot Boxer a jednotka SDH obce Chyňava s technikou CAS K25-Liaz a OA-VW Transporter zasahovaly ve spolupráci s Policií ČR u požáru objektu restaurace a osobního automobilu v místní části Podkozí obce Chyňava.

Mimořádná událost byla nahlášena jako požár osobního automobilu, proto byla v prvním sledu vyslána technika VEA, RZA a CAS 16-Iveco. Po příjezdu VEA na místo zásahu bylo zjištěno, že se požár rozšířil i na objekt restaurace, u něhož bylo vozidlo odstaveno a který byl sendvičové konstrukce z hořlavých stavebních materiálů (typ TESKO). Velitel zásahu proto postupně žádal o vyslání posilové techniky CAS 32-T815 a AŽ30-Iveco.

Lokalizace požáru byla provedena v 6:23 hodin 4 proudy C52. Při zásahu došlo k lehkému zranění příslušníka HZS SČK, který utrpěl popáleninu II. stupně na dlani pravé ruky.

Záloha na stanici HZS SČK v Berouně byla zajišťována jednotkou SDH města Králův Dvůr s technikou CAS 25-RHTP a VEA-Mitsubishi, vystřídání příslušníků HZS SČK směn C a A bylo zajištěno vozidlem Peugeot Boxer.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař



-swo-
Sdílet