Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár truhlářské dílny v Čechách u Přerova způsobil škodu za 900 tisíc, příčina je v šetření

V pátek 2. ledna 2015 byl v 14:08 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár hospodářského objektu v Čechách u Přerova.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Čech, Radslavic, Dřevohostic a Přerova a hasiči Správy železniční dopravní cesty. Již v době jízdy hasičů k zásahu byly viditelné plameny z hořícího objektu, který byl požárem zcela zasažen.

Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří celý dřevěný objekt, který majitel využíval jako truhlářskou dílnu, o rozměrech asi 27 × 11 metrů. Požárem byly zasaženy také všechny výrobní stroje.

Na likvidaci požáru hasiči nasadili šest proudů vody, současně s hašením chránili také obytnou budovu, která stála nedaleko. U zasaženého objektu došlo v průběhu požáru ke zřícení. Při likvidačních pracích hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za 40 minut po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 16:28 hodin. Na závěr hasiči zkontrolovali okolní objekty a po prohlídce požářiště se vrátili zpět na základny.

Výše škody byla vyčíslena předběžně na 900.000 Kč, příčina je zatím v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet