Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bezvěrově shořela restaurace i s přístavbami, škoda byla vyčíslena na čtyři a půl milionu

V neděli 4. ledna 2015 byl nahlášen rozsáhlý požár restaurace v Bezvěrově u hlavní silnice. V 5:34 vyhlásila operační střediska HZS Plzeňského a Karlovarského kraje požární poplach jednotkám HZS Plzeň Košutka a Toužim, SDH Bezvěrov, Manětín, Štědrá, Toužim a Úněšov.

Krátce po výjezdu jednotek byla operační střediska informována o rychlém rozvoji požáru – oheň se rozšířil i na střechu přilehlého domu. Při příjezdu prvních jednotek byl celý komplex budov v plamenech. Hořela restaurace i s přístavbami, sklad, sál a přilehlá budova technického zázemí obecního úřadu.

Hrozilo, že se požár rozšíří i na nedalekou stodolu. Naštěstí byla mezi hořícím objektem a stodolou proluka. Hasiči část sil nasadili na ochranu stodoly, celá se jim povedla zachránit. Požár omezil provoz na hlavním tahu Plzeň – Karlovy Vary. Hasičská technika byla ustavena v jednom jízdním pruhu, doprava na místě probíhala kyvadlově.

Čerpací stanoviště zřídili hasiči na obecním rybníku. Mezi ním a místem požáru namrzala voda. Velitel zásahu si prostřednictvím KOPIS vyžádal SÚS na ošetření zledovatělého povrchu silnice. Původně byly škody odhadnuty na tři miliony korun, po dalším šetření byly navýšeny na 4,5 milionu korun.

Tato částka je stále jen orientační, není konečná. V pondělí 5. ledna v dopoledních hodinách po celkovém dohašení proběhne další šetření.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet