Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den bezpečnosti v Olešnici

Dne 27. 4. 2008 proběhla v Olešnici významná akce. Den bezpečnosti spolu se závodem na odrážedlech, kolečkových bruslích a šlapacích hračkách. Vše za vydatné pomoci Policie ČR DP Blansko a Zdravotní záchranné služby JmK stanoviště Boskovice.

V průběhu závodu se snažíme seznámit děti s jednotlivými složkami Integrovaného záchranného systému. Letos přišla řada na Rychlá záchranná služba. Ta v průběhu závodů nejprve provedla ukázku svého zásahového vozidla. Pokračoval simulovaný zásah na havárii automobilu s cyklistou. Po ukončení závodů členové profesionální posádky z řad dětských dobrovolníků utvořili rozšířenou posádku RZS. Na další naaranžované nehodě, tentokrát srážku dvou cyklistů děti za asistence profesionálů provedly veškeré záchranářské úkony. Stejně jako opravdová posádka RZS.
Tímto způsobem je naší snahou a klademe si za úkol naučit děti vědomostem a hlavně dovednostem které použijí, pokud se dostanou do takovéto krizové situace v reálném životě.

Po loňské bezchybné ukázce DP Policie nám posádka RZS v letošním roce nasadila laťku poměrně vysoko. Proto v příštím roce, jako další složka IZS, jsou na řadě hasiči.Po letošním ročníku nabýváme přesvědčení, že naše akce má smysl a nejedná se pouze o zábavu.Ale tou nejzábavnější formou naučit a zdokonalit děti v jednání při situacích, kdy zmatkují i dospělí.A proč právě děti – Jsou v těchto situacích rovnocennými partnery.A co navíc – jsou mnohem všímavější.

Holek Kamil
velitel JSDH Olešnice


-wej-
Sdílet