Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl rodinný dům v Tatobitech, vyjely k němu jednotky z druhého stupně požárního poplachu

Až do ranních hodin zasahovali hasiči HZS Libereckého kraje u požáru rodinného domu v Tatobitech na Semilsku. Požár byl ohlášen ve 22:03 hodin na tísňovou linku 112.

Operační důstojník vyhlásil poplach jednotkám 2. stupně a k události dorazilo 5 jednotek s šesti cisternovými automobilovými stříkačkami. V době příjezdu hasičů již z domu šlehaly plameny a požár šel střechou ven. Požár zasáhl přístavbu domu, jeho hospodářskou část a rozšířil se i na štít nad obytnou částí.

Hasiči měli již cestou k zásahu ztížené podmínky, objekt se nacházel na okraji obce a sněhová vánice s kluzkou silnicí komplikovaly příjezd na místo. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, na likvidaci požáru použili 5 vodních proudů. Hasili vnější i vnitřní cestou. Ještě po půlnoci dohašovali skrytá ohniska a rozebírali střešní konstrukce. Zpět na základnu se většina jednotek vrátila ve 4 hodiny ráno.

V objektu se nacházela žena se dvěma dětmi. Děti byly ponechány u sousedů, ženu odvezla ZZS. Příčina požáru a výše škody jsou v šetření.

Zasahující jednotky: HZS LK PS Semily, HZS LK PS Turnov, Tatobity, Lomnice nad Popelkou, Karlovice.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet