Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další tragická nehoda u Slaného

K vážné dopravní nehodě třech osobních a jednoho nákladního automobilu byla přivolána zásahová jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, stanice Slaný v pátek 2. května 2008 ve 14:24 hodin na silnici I.třídy – obchvat města Slaný.

Na místo byla vyslána zásahová jednotka s vozidlem CAS 24 T 815 Terrno v počtu 4 příslušníků. V době příjezdu jednotky na místo události již na místě zasahovala zdravotnická záhranná služba.

Průzkumem na místě události bylo zjištěno, že na úrovni čerpací stanice Shell došlo k dopravní nehodě třech osobních a jednoho nákladního automobilu, přičemž při nehodě došlo ke smrtelnému zranění 30-ti letého řidiče osobního vozidla Škoda Favorit, vážnému zranění jeho 35-ti letého spolujezdce a lehkému zranění dalšího z účastníků dopravní nehody.

Jednotka po zajištění základních životních funkcí spolujezdce provedla pomocí hydraulického vprošťovacího zařízení jeho vyproštění a asistovala záchranné službě při transportu zraněného do vrtulníku letecké záchranné služby. Následně provedla protipožární opatření a úklid vozovky od fragmentů ze zdemolovaných vozidel a vyteklého oleje.

V nebezpečném, poměrně přehledném úseku silnice se jedná již o několikátou dopravní nehodu, při níž vyhasl lidský život. V tomto případě je na vině s největší pravděpodobností nesprávné předjíždění. Skutečná příčina dopravní nehody je předmětem vyšetřování dopravní policie.

Silnice Praha – Chomutov v úseku mezi exity Knovíz a Smečno byla na několik hodin zcela uzavřena a doprava byla policií odkláněna přes město Slaný.

mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení
zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kraje


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka red. Děkujeme za rychlé a aktuální informace HZS Stř. kraji.

V létě roku 2007 došlo na stejném místě ke střetu dvou osobních vozidel, při nehodě též zemřel jeden člověk více zde

-wej-
Sdílet