Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo zůstalo zachyceno nad strží mezi Drahlovem a Zlámankou na Kroměřížsku, dítě museli hasiči uklidnit

Od 14:26 hodin zasahovali profesionální hasiči na místě dopravní nehody mezi Drahlovem a Zlámankou na Kroměřížsku. Podle prvotních informací se měly na místě nehody nacházet zraněné a zaklíněné osoby.

Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže bylo upřesněno, že se jedná o nehodu osobního vozidla zn. Land Rover. To po smyku skončilo převrácené v porostu stromů nad strží, několik metrů od komunikace. Všichni účastníci nehody byli mimo vozidlo.

Spolu s hasiči zasahovali na místě i zdravotníci, kteří ošetřili jednoho muže a dvě ženy. Jedna z nich pak byla převezena do nemocnice. Ve vozidle cestoval také malý chlapec. Ten byl z události značně šokován a byla mu poskytnuta posttraumatická pomoc ze strany proškolených hasičů zasahující jednotky. Od hasičů dostal jako dárek také plyšového maskota dráčka Záchranáčka.

V 15:11 hodin dorazil na místo nehody také automobilní jeřáb profesionálních hasičů z Otrokovic, za jehož pomoci byl vrak havarovaného vozidla vyproštěn zpět na komunikaci. Ještě než došlo k samotnému vyproštění, museli hasiči proklestit cestu a vytvořit prostor pro zásah za použití motorové pily. Po vyproštění a kontrole bylo vozidlo odtlačeno mimo komunikaci, aby nebránilo v provozu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet