Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rádio Požáry.CZ již vysílá

Čeští hasiči mají jako jediní v Evropě vlastní oborové internetové radio. Tím však jedinečnost tohoto rádia nekončí. Rádio Požáry.CZ je v současné době jediné internetové radio, které začalo vysílat v Čechách živě.Rádio spustíte kliknutím na banner v pravém sloupci.

Květen letošního roku znovu posunul hasičská informační media o pomyslný kus dál. První „živé“ internetové radio v Čechách patří hasičům. Úspěchem je především to, že jde o soukromé radio, které provozuje občanské sdružení Tripos, provozující také server www.pozary.cz.

V průběhu května probíhá nepravidelný cyklus živého zkušebního vysílání, o kterém Vám budeme přinášet informace na serveru požáry.cz. O tom, že rádio Požáry.cz právě živě vysílá se dovíte v rubrice on-line. Od června již chystáme pravidelné rubriky a komentáře z hasičského prostředí.

Jako „živé " rádio chceme reagovat na Vaše připomínky a dění okamžitě. Proto očekáváme Vaše nápady a postřehy, ze kterých budeme čerpat. Věříme, že nový informační prostor, které Rádio Požáry.cz hasičské a laické veřejnosti otevírá bude stejně úspěšný, jako jsou internetové stránky www. pozary.cz. Naším cílem není předčítat výtažky z předpisů a cenzurované projevy. Chceme posluchače bavit, informovat a zároveň poučit vtipnou formou.

Na rádiu zatím vystupovali redaktoři serveru požáry.cz. Jednalo se o improvizované vystoupení Martina Kavky s Radkem Kislingerem a Jiřího Vítka s Martinem Kavkou. I přes to, že jsme rádio nijak nepropagovali, zaznamenali jsem první posluchače, kteří se podle jejich reakcí báječně bavili. Ono není nad vtipné postřehy hasičů a hasičských vyšetřovatelů, kteří o aktuálních událostech vědí vždy o trochu víc než laická veřejnost.

Za spolupráci chceme poděkovat společnosti Abradio.cz a akciové společnosti Pyrocom. Zejména jim musíme poděkovat za důvěru a poskytnuté technické a materialní zabezpečení projektu "K monitoru hlas“.

O živém vysílání moderátorů Vás budeme informovat v sekci on-line, kde bude „živý“ odkaz.

V současné době bude živé vysílání probíhat od Pondělí do Pátku mezi 18. a 22. hodinou. V době, kdy nebudeme živě vysílat, bude náš robot pouštět písně různého žánru. Nemáte-li tedy problém s připojením k internetu, pak neváhejte a poslouchejte Rádio Požáry. CZ!!

Rádio spustíte kliknutím na banner v pravém sloupci.

Co je psáno na portálu www.abradio.cz o rádiu Požáry.CZ

Styl: hudba celého světa

Město a země: Česká republika, Evropa, Celý svět mimo Číny, Kuby a dalších komunistických států

Adresa streamu: http://www.internetradio.cz/pozary.asx

Technická specifikace vysílání: internet

Majitel rádia: TRIPOS, o.s.

Internetová adresa: https://www.pozary.cz

Komentář: rádio o těch, kteří chodí tam odkud jiní utíkají
Sdílet