Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kočárku ve sklepě

Dne 3. května 2008 v 9.17 hodin vyjížděli holičtí hasiči do Holubovy ulice, kde hořelo ve sklepních prostorech obytného domu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří kočárek. Po likvidaci požáru, v 9.25 hodin, hasiči pomocí přetlakové ventilace prostory odvětrali.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 3. května 2008 ve 2.49 hodin zasahovali hasiči z Poličky v obci Korouhev, kde došlo k dopravní nehodě. Jednalo se kolizi osobního vozidla, které narazilo do stromu. Hasiči po příjezdu museli pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit zaklíněné osoby z vozu. Jedna osoba náraz do stromu nepřežila. Druhou osobu vyprostili hasiči a předali zdravotnické záchranné službě. Hasiči dále zabezpečili vozidlo proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Odstranění následků této nehody trvalo až do 6.06 hodin.

HZS Pardubického kraje, stanice Holice

Na místo se dostavil i vyšetřovatel, který zjistil, že k požáru kočárku ve společných prostorech došlo i o den dříve. Obyvatelé domu si požár uhasili sami. Vyšetřovatel hasičů odebral na místě vzorky, které poputují na expertízu, zda ohořelé zbytky kočárků neobsahují hořlavé kapaliny. Škoda (ze dvou požárů kočárků) byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. ( obrázek č. 1, 2)

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Dne 4. května 2008 v 01.08 hodin zasahovali pardubičtí hasiči v Podůlšanech, kde došlo k požáru zahradního altánu. Večer se zde grilovalo, poté majitelé odešli spát a došlo k požáru. Příčinou vzniku požáru byla vypadlá izolace mezi komínem a stříškou altánu a následně došlo ke vznícení altánu a přilehlého plotu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. ( obrázek č. 3, 4)

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 4. května 2008 v 17.33 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody dvou motocyklů na silnici v Prachovicích. Při příjezdu hasičů na místo byla jedna zraněná osoba v péči zdravotníků a ihned vrtulníkem transportována do nemocnice. Hasiči zajistili motocykly proti požáru a zabezpečili je, aby nedošlo k úniku provozních náplní.



por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-
Sdílet