Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rekreační chaty v obci Jívová

V sobotu 3. května byl v 22:08 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rekreační chaty v obci Jívová. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Jívové a Domašova nad Bystřicí.Ilus­trační foto.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 2. května – neděle 4. května, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 45 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
14 požárů,
14 dopravních nehod,
11 technických pomocí a
6 ostatních událostí.

2. 5. 2008
PROSTĚJOV
Požár střechy rodinného domu


V pátek 2. května byl v 12:54 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár střechy rodinného domu v Přemyslovicích. Na místo vyrazili kromě profesionálních hasičů z Prostějova a z Konice také dobrovolní hasiči z Přemyslovic, Konice, Kostelce na Hané. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří střecha jednopatrového rodinného domu o rozměrech 30 × 12 metrů. Díky zásahu hasičů se požár nerozšířil mimo střechu. Oheň způsobil předběžnou škodu 450 tisíc korun, jeho příčina se šetří. Do rána střežili požářiště místní dobrovolní hasiči.

3. 5. 2008
OLOMOUC
Požár rekreační chaty


V sobotu 3. května byl v 22:08 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rekreační chaty v obci Jívová. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šternberku a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Jívové a Domašova nad Bystřicí. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří dřevěná rekreační chata o rozměrech 10 × 5 metrů. Chata byla postavena před 30 roky a průběžně se na ní prováděly úpravy. Požár ji poškodil celou, včetně vnitřního zařízení a vybavení, nářadí a nástrojů. Podle vyšetřovatele oheň způsobil předběžnou škodu 500 tisíc korun, příčina vzniku se šetří.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraj



-swo-
Sdílet