Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autodílny na Táborsku způsobil škodu ve výši téměř půl miliónu

Osádky čtyř cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a jednotek SDH obcí Tábor a Chýnov vyjely do Nové Vsi u Chýnova, kde byl ohlášen požár garáže. Informaci o požáru převzalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje z Operačního střediska policie Jihočeského kraje.

Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří ve vnitřních prostorách domácí autodílny o půdorysu 10 × 15 metrů, jež je stavebně rozdělená na dva prostory, a to autodílnu a garáž. Podle informací osob, které byly přítomny u požáru, se uvnitř dílny nacházel hořící nákladní automobil a tlakové láhve plynové řezací soupravy.

Hasiči nejprve objekt odpojili od přívodu elektrického proudu a poté za použití vodního proudu zahájili průzkum. Ten potvrdil přítomnost nákladního automobilu značky Iveco, který byl zcela zasažen požárem. Po ochlazení vnitřního prostoru autodílny a lokalizaci požáru, kdy jej hasiči měli již zcela pod kontrolou, velitel zásahu rozhodnul o otevření hlavních vrat a vyvezení auta mimo dílnu. Venku jej hasiči SDH obce Chýnov dohasili.

Zároveň byla vynesena ven plynová řezací souprava a celý objekt byl postupně přirozeně odvětráván. Dobrovolní hasiči města Tábor společně se svými profesionálními kolegy za pomoci nastavovacího žebříku a termokamery provedli průzkum půdního prostoru autodílny.

Úplná likvidace požáru nastala v 2:19 hodin. Na odvětrání autodílny byla dále nasazena přetlaková ventilace, celý objekt byl zkontrolován termokamerou. U požáru byla přítomna Policie ČR. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 450 000,– Kč, hodnota uchráněného majetku činí 1 700 000,– Kč.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet