Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vilniusu hoří hotel Lietuva

V litevském městě Vilnius v současné chvílí probíhá velké cvičení všech záchranných složek, které má za cíl evakuovat veškeré ubytované hosty a pracovníky výškové budovy hotelu Lietuva, kde vypukl cvičný požár. Evakuace se provádí za pomoci výškové techniky a dvojice vrtulníků.Aktuální info Požárů.cz z Litvy

Vilnius, Litva – 7.5. 2008, 09.50 hod.

Jednotky profesionálních hasičů litevského města Vilnius ze tří požárních stanic, jednotky policie a posádky vozidel záchranné služby provádějí v současné chvíli námětové cvičení, při kterém jsou evakuováni všichni ubytovaní hosté a zaměstnanci hotelu Lietuva, kde vypukl cvičný požár.

Na místě je soustředěno pět družstev hasičů, výšková technika Bronto Skylift 42, velitelský automobil, dále vozy policie a záchranné služby. Evakuace je prováděna hasiči po schodištích hotelu, dále plošinou Bronto a také dvojicí armádních vrtulníků. Budova hotelu má 22 pater a evakuovaní se počítají na desítky. Je zřízen štáb velitele zásahu.

Nyní jedna z helikoptér vysadila na střechu hotelu lezecké družstvo hasičů, kteří budou provádět evakuační lanovku z budovy.


Bleskové info: Jan Kulhánek, Požáry.cz, Vilnius

Foto: Jan Kulhánek – mobilní telefon


-wap-
Sdílet