Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči z Ostravy-Polanky oslaví o víkendu 115 let existence

Na tři víkendové dny od podvečera v pátek 9.5. až do nedělního večera 11. 5. 2008 si rozložili dobrovolní hasiči z Ostravy-Polanky nad Odrou oslavy 115. výročí založení zdejšího sboru dobrovolných hasičů.


Součástí oslav bude hasičský sport, den otevřených dveří, ukázky hasičské techniky, zábavné akce a také nedělní námětové cvičení s požárem zdejšího Dělnického domu a evakuací osob, do něhož se zapojí 12 jednotek hasičů z Ostravy a okolí.

V pátek od 17:00 hodin bude otevřena pro veřejnost hasičská zbrojnice. V sobotu přijedou kolegové ze slovenské družební obce Zliechov a například na odpoledne je připravena slavnostní valná hromada hasičů a pak zábavný večer v Dělnickém domě.

Námětové cvičení deseti dobrovolných jednotek a dvou jednotek Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje se uskuteční v neděli odpoledne. Bude zaměřeno na zdolávání požáru společenských budov s použitím dálkové dopravy vody na požářiště, průzkum objektu a záchranu osob z budovy a střechy.

Polanka nad Odrou je městským obvodem na jihozápadě Ostravy. Polanka má rozlohu 17,3 km2 a asi 4 600 obyvatel. Obcí protéká řeka Polančice, která jí také dala své jméno a hranici Polanky uzavírá řeka Odra. Součástí obce je i Národní přírodní rezervace Polanská Niva, jejíž část je začleněna do CHKO Poodří.

Sbor dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou je členem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Okresního sdružení hasičů Ostrava. V rámci okresního sdružení je členem Okrsku č. 4. Zásahová jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Polanka je řazena v kategorii JPO III (Jednotka požární ochrany). Tato jednotka je součástí Hasičského záchranného systému Moravskoslezského kraje v Územním odboru Ostrava. (Více informací na www.sdhpolanka.wz.cz)

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet