Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Ostravě jedna žena popálena, dále zachráněno 9 osob

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Fifejdy zasahovala v sobotu 10. 5. 2008 ráno u požáru menšího rozsahu v Ostravě-Přívozu v Božkově ulici. Při požáru utrpěla popáleniny druhého stupně žena středního věku, hasiči zachránili z dvoupatrového domu (3 NP) plného dýmu tři dospělé a šest dětí.

Na Centrum tísňového volání v Ostravě zavolali svědkové požáru dvacet minut po sedmé hodině ranní. Na místo byla ihned vyslána tři vozidla z fifejdské stanice. Hořelo v bytě v prvním patře (2. NP) v kuchyni, hlavně menší kuchyňská linka.¨

,,Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu a uhasit během dvaceti minut, vedle toho vyvedli z domu – z bytů nad požárem – do bezpečí tři dospělé a šest dětí a také poskytli první pomoc vážně popálené ženě (ročník 1971) a pak ji předali do péče rychlé záchranné služby, která mezitím přijela na místo události“, sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Škodu vyšetřovatel hasičů odhadnul na 100 tisíc korun (důsledek požáru a také zakouření bytu). Okolnosti případu a příčinu vzniku požáru zkoumá Policie ČR ve spolupráci s hasiči. ,,K zahoření došlo s největší pravděpodobností při nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek (pervitinu)“, sdělil serveru Požáry.cz vrchní komisař Klézl z Policie České republiky.

,,Při incidentu byla zraněna 36leté žena, která byla převezena k ošetření do nemocnice, její 28letý známý, který zde bydlí, byl policisty zadržen na místě, policie má však poznatky, že se v bytě nacházela ještě jedna další osoba – po té se v současné době intenzivně pátrá“, dodal dále Klézl.


Info: HZS Moravskoslezského kraje, Policie ČR

-wap-
Sdílet