Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní zásahy říčanských hasičů

Dne 10. května krátce po 10 hodině byla vyslána jednotka HZS Sředočestkého kraje ze stanice Říčany s technikou RZA Opel Campo a CAS 24 Liaz k požáru osobního vozidla do Stránčic.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v motorové části osobního vozidlo značky Citroen . Řidička jakmile zpozorovala, že se z vozidla valí hustý kouř, zastavila u krajnice a opustila vozidlo. Naštěstí se tak stalo u rodinného domu, kde v tu dobu zaléval jeden občan zahrádku a duchapřítomně začal s hašením vozidla.

I díky tomu se požár nedostal na celé vozidlo a zasáhl pouze motorovou část, kterou jednotka pomocí dvou vysokotlaků hravě uhasila. I přesto je škoda na vozidle 100 000,– Kč. Ironií osudu je, že stejný problém, měla řidička zhruba před rokem na Benešovsku, kde začalo vozidlo hořet na benzínové pumpě. Zde se podařilo oheň uhasit již v počátku pomocí hasicího přístroje. Vozidlo bylo odtaženo do autorizovaného servisu a opraveno. Příčina požáru je technická závada .

K druhému zásahu byla jednotka vyslána krátce po 19 hodině. Na sjezdu z dálnice D1 v Mirošovicích došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místě zasahovala opět RZA a CAS 24. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v úseku kde momentálně probíhá oprava dálnice se jeden z řidičů nevěnoval dostatečně značení na vozovce a sjel z dálnice. Když to zjistil pokusil se o návrat a to se mu vymstilo. Při otáčení do jeho zadní části narazilo druhé vozidlo. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Jednotka provedla protipožární opatření a pomoc ZZS.


-swo-
Sdílet