Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu ve Slaném hasiči zachránili dva lidi

V neděli 18. ledna 2015 bylo oznámeno na linku 158, že ve Slaném došlo po osmnácté hodině k požáru v panelovém domě. Na místo požáru se dostavily složky integrovaného záchranného systému a při záchraně osob a majetku se podílely posádky hasičského záchranného sboru, policejní hlídky a rychlá záchranná služba.

Prvotním šetřením bylo zjištěno, že v bytě panelového domu v pátém patře v Okružní ulici ve Slaném vznikl explozivní požár. Co bylo příčinou této exploze a zahoření bytu je v tuto chvíli předmětem šetření. V průběhu dnešního dne 19. ledna 2015 budou policisté kriminální služby ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru provádět prošetřování celého případu v poškozeném bytě.

Při vzniklém požáru v panelovém domě nedošlo k žádnému vážnému zranění osob. Jeden z obyvatel se nadýchal zplodin a byl transportován k ošetření do nemocnice.

Byla provedena celková evakuace všech obyvatel panelového domu. Jednalo se přibližně o sedmdesát osob. Vzhledem k tomu, že při požáru vznikla porucha na elektroinstalaci a vodovodním potrubí ve stoupačkách, nemohli se obyvatelé vrátit zpět do svých bytů a muselo být zajištěno provizorní ubytování. Všichni evakuovaní obyvatelé byli převezeni z místa svého bydliště k náhradnímu ubytování do místních hotelů, které zařídilo město Slaný.

Byty v panelovém domě byly celou noc střeženy policejními hlídkami a hlídkami městských strážníků Slaný a toto zabezpečení bude probíhat i v průběhu dnešního dne.

V současné době probíhá šetření případu a dosud nebyl žádný podezřelý pachatel zadržen. Policie vyhodnocuje záznamy kamerového systému.

nprap. Jana Šteinerová
Policie ČR
Sdílet