Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Extrémní závod Bahňák 2015 v Jižním lomu u Sokolova absolvoval v „barvách webu“ POŽÁRY.cz i hasič Jan Šeps

Letošní Bahňák se konal za příjemného počasí 16. května 2015 v Jižním lomu v Sokolově. Mnoho mužů i žen si přijelo otestovat svoji fyzickou kondici, odvahu a sebezapření v běhu na umělých i přirozených překážkách, přechodu vody, brodění bahnem a dalších překvapeních na trati. Cílem závodu nebylo vyhrát, ale překonat trať a doběhnout do cíle bez úhony.

Několik stovek dětí, dorostenců, mužů i žen absolvovalo různě náročné trati; překážky všichni museli přelézt, přeručkovat, podlézt nebo přeskočit. Pro nezávodníky a doprovod byl samozřejmě připraven bohatý kulturní program, včetně promítání přímého přenosu hokejového zápasu Česko – Kanada.

Vedle příslušníků a členů IZS a studentů škol se zaměřením na obranu, zdravotnictví, bezpečnost a požární ochranu se mohli závodu zúčastnit jednotlivci a týmy z řad veřejnosti. Za web POŽÁRY.cz odstartoval Jan Šeps, profesionální hasič z Varnsdorfu a tradiční účastník nejen hasičských světových her. Umístil se na nádherném 6. místě z celkového počtu 400 závodníků.

Sdílet