Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hospodářské stavení ve Vinarech zachvátily plameny, zevnitř hasiči vynesli tlakovou lahev

K požáru střechy bývalého rodinného domu ve Vinarech vyjížděly hasičské jednotky v neděli 1. února v 18.49 hodin. Při příjezdu první jednotky na místo byl již požár domu, využívaného jako hospodářské stavení, plně rozvinut.

Hasiči ihned nasadili potřebný počet proudů vody k likvidaci požáru. Hrozilo rozšíření požáru na sousedící objekt. Ten se podařilo hasičům uchránit. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vysokého Mýta, dále dobrovolní hasiči ze Zámrsku, Luže, Vysokého Mýta, Hrochova Týnce, Chroustovic, Stradouně a Vinarů.

Hasiči obdrželi zprávu, že se uvnitř objektu nachází osoba. Ihned průzkumná skupina provedla vyhledávání prostor, ale nikdo nebyl uvnitř hořícího objektu nalezen. Při zásahu hasiči používali dýchací přístroje, termokameru k odhalení skrytých ohnisek a k vyhledávání osoby i přetlakovou ventilaci k odvětrávání zakouřených prostor.

Zachránit se podařilo papoušky ve třech klecích. Nalezena byla 2kg propan butanová lahev, kterou hasiči vynesli a ochlazovali, aby nedošlo k výbuchu. Požár hasiči zlikvidovali v 21.45 hodin.

Místní jednotka hasičů místo události střeží až do pondělní 10. hodiny. Na místo se dostaví vyšetřovatel z řad hasičů i policistů. Ti budou zjišťovat, co bylo příčinou vzniku požáru a jaká je výše škody.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet