Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili kůlnu i rodinný dům v obci Břestek, úspěšnému zásahu pomohlo i včasné zjištění požáru

Bezprostředně před půl sedmou bylo občany zaregistrováno menší plamenné hoření v interiéru kůlny, která bezprostředně navazovala na obvodovou stěnu rodinného domu v obci Břestek. O svém zjištění okamžitě informovali operátora tísňové linky krajských hasičů.

Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště, které současně posílily i jednotky dobrovolných hasičů obcí Buchlovice, Nedakonice a Kunovice.

Jako první dorazily na místo požáru jednotky z Buchlovic a Uherského Hradiště. Rychlým průzkumem bylo zjištěno, že došlo pouze k lokálnímu hoření uloženého dřeva. Díky včasnému zjištění a povolání jednotek hasičů nedošlo k rozšíření plamenného hoření na celou kůlnu a následně i na objekt rodinného domu.

Likvidace samotného požáru pak byla pro hasiče dílem okamžiku. Další povolané jednotky tak mohly být vráceny zpět na své stanice.

Na místo události byl povolán také vyšetřovatel požárů z Uherského Hradiště. Provedeným ohledáním bylo zjištěno, že k požáru došlo v souvislosti s přítomností další osoby. Šetření celé události si tak převzali do svém kompetence přítomní policisti.

Díky rychlé likvidaci požáru byla předběžná škoda stanovena pouze na 1.000,– Kč. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v majitelem odhadované hodnotě asi 200.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet