Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poblíž obce Zaječice na Benešovsku sjel autobus ze silnice a hrozilo jeho převrácení, na silnici ho dostala specializovaná fir­ma

Ve středu 4. 2. 2015 v 17:27 hodin přijalo operační středisko HZS Středočeského kraje hlášení o havárii autobusu příměstské dopravy na silnici třetí třídy poblíž obce Zaječice na Benešovsku. K nehodě vyrazily jednotky HZS Benešov a SDH Senohraby, které zjistily, že autobus je zcela mimo silnici a hrozí jeho převrácení ze stráně.

Na místo přijel i velitel stanice HZS Benešov Jiří Černovský, podle kterého cestovalo v autobuse asi deset pasažérů. Ti ve většině případů odešli pěšky nebo je odvezli projíždějící řidiči osobních aut. Po zdokumentování místa nehody Policií České republiky vyprostila autobus přivolaná specializovaná firma za pomoci vyprošťovacího vozu VYA 30 Mercedes Benz z benešovské stanice.

Příčinou havárie, která je v dalším šetření, byla patrně závada na řízení. Autobus se podařilo vytáhnout na silnici v 18:42 hodin a po zhruba další půlhodině obnovila policie v místě havárie provoz. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet