Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru sklepení rodinného domu v Olomouci hasiči vynesli i kanystry s vysoce hořlavými látkami

Profesionální jednotku hasičů centrální požární stanice v Olomouci – a to osádky čtyř výjezdových vozidel – zaměstnal noční požár ve sklepení rodinného domku. Informaci o možném požáru a hustém černém kouři valícím se z garáže se zaparkovaným vozidlem a sklepení v Olomouci na ulici Kašparova, přijala linka tísňového volání krátce po půl devátou večerní.

Provedeným průzkumem v dýchací technice ve sklepení rodinného domku nalezli hasiči po chvíli ohnisko, jednalo se menší zahoření hadrů a části vybavení v jedné z místností. Větší škody napáchalo zmiňované zakouření na vybavení, vozidle a dalším skladovaném materiálu.

Hasiči z domu vynesli několik požárem zasažených hadrů, plastových kbelíků a také několik kanystrů s vysoce hořlavými látkami. V následujícím čase provedli ochlazení a odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace. Během požáru nedošlo k žádnému zranění, hoření naštěstí nebylo velkého rozsahu a nedošlo tak k rozšíření na celý rodinný domek.

Co stojí za příčinou vzniku požáru v místě došetřuje vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru, výše škody nebyla prozatím vyčíslena.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet