Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V sobotu proběhl I. ročník závodu v disciplínách TFA Čenkovická křeč, bojovalo 16 mužů a 4 ženy

Prvního ročníku TFA Čenkovická křeč, který se konal pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, se v sobotu 9. 5. 2015 zúčastnilo 16 mužů a 4 ženy. Závod byl rozdělen do 4 úseků, kde se závodníci museli vypořádat s náročnou tratí. Jednotlivé úseky plnili v zásahovém obleku s dýchacím přístrojem, který na závod zapůjčila firma Dräger.

V prvním úseku museli uchopit dvě proudnice napojené na 6 hadic B a dotáhnout je za značku vzdálenou 60 metrů, následně smotat dvě hadice B a umístit je do boxu. V druhém úseku závodníci provedli 80 úderů v hammer boxu, přesunuli závaží 25 kg tunelem a zpět, přemístili 80 kg figurínu na 40 m a pokračovali na asi největší problém, kterým byla 3 metry vysoká bariéra, se kterou se trápili skoro všichni muži a pár z nich ji nezvládlo, ale i ti byli oceněni velikým aplausem od přihlížejících diváků, kterých bylo v areálu TJ Čenkovice mnoho.

Ve třetím úseku postupně opřeli 2 žebříky o lešení, na které následně vylezli a vytáhli 25 kg závaží, následoval přenos dvou 25 kg závaží na 30 m a napojení proudnice. Pak už následoval závěrečný čtvrtý úsek, kde se závodníci museli vypořádat s výběhem do sjezdovky. Kategorie žen měla trať o něco jednodušší než muži, ale i tak byla pro ně velice obtížná. Ženy dokázali zabrat a všechny zdárně dokončili všechny 4 úseky.

V mužské kategorii se s tratí nejlépe vypořádal místní závodník Tomáš Falta za SDH Orličky s časem 8:23:19, druhý skončil František Betlach za SDH Orličky s časem 8:47:23 a třetí místo obsadil Ondřej Pokorný za SDH Letohrad Orlice s časem 9:21:51.

V kategorii žen se nejlépe umístila Pavla Mačátová za SDH Dolní Čermná s časem 9:14:34, druhá skončila Anežka Černohousová za SDH Orličky s časem 9:37:34, třetí skončila Eva Drtilová za SDH Orličky s časem 9:47:30 a čtvrtá skončila Renata Pecháčková za SDH Dolní Čermná s časem 11:11:26.

Všem zúčastněným závodníkům patřilo uznání, protože všichni předvedli velikou snahu zabojovat a dokázat co nejlepší výsledek.

Sdílet
Přiložené soubory
propozice+prihlaska.pdf zobrazit online PDF 579 kB
MUZI A.pdf zobrazit online PDF 399 kB
ZENY.pdf zobrazit online PDF 346 kB