Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve věku nedožitých 69 let zemřel zasloužilý hasič František Křesťan z SDH Klatovy

Se zármutkem vám oznamujeme, že 12. února roku 2015 zemřel ve věku nedožitých 69 let zasloužilý hasič František Křesťan z SDH Klatovy, bývalý předseda Okresního výboru SPO a starosta OSH Klatovy. Rozloučení s ním bude 19. února 2015 v 10.30 v ob­řadní síni krematoria města Klatov.

Pan František Křesťan se narodil 8. března 1946. Mezi hasiče přišel v r.1964 do sboru Hadrava. Hned po svém přijetí za člena se zapojil do činnosti a stal se členem soutěžního družstva. V r. 1970 přešel do sboru Chudenín, kde se opět zapojil do soutěžního družstva.

Po absolvování velitelského kurzu byl v r. 1972 zvolen velitelem sboru a současně i velitelem okrsku. V té době absolvoval kurz pro velitele a strojníky. Stal se členem okresního výboru SPO v Klatovech a pracoval ve štábu výcviku.

V r. 1978 ukončil studium na ÚHŠ v Bílých Poličanech, stal se instruktorem pro okrsek Nýrsko a až do r. 1990 byl členem Krajského výboru SPO. Ve sboru se dlouhou dobu věnoval práci s mládeží. Od r. 1982 byl vedoucím kolektivu dorostu, který za jeho vedení vyhrával okresní soutěže a 3× družstvo postoupilo do krajského kola.

Na okresní konferenci v r. 1979 byl zvolen velitelem okresu a v této funkci úspěšně působil 8 let. V r. 1987 byl zvolen předsedou Okresního výboru SPO a od r. 1990 byl starostou Okresního sdružení hasičů v Klatovech.

Pan František Křesťan pracoval ve všech funkcích velmi aktivně, což bylo vidět i v současné době při řízení hasičů v okrese. Navázal na dobrou práci svých předchůdců. Pod jeho vedením okres dosahoval dobrých výsledků na všech úsecích činnosti.

Za svoji záslužnou práci, kterou vykonal ve prospěch hasičské myšlenky, obdržel různá vyznamenání. Od r. 1996 je nositelem Řádu sv. Floriána a titulu ZH.

Sdílet