Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zcela pohltily zahradní chatky v Hulíně, odjezd z místa zkomplikovalo cisternám bahno

V 14:15 hodin vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů stanice Kroměříž na místo hlášeného požáru v prostoru zahrádkářské kolonie za areálem bývalého cukrovaru v Hulíně. Současně byla na místo události vyslána i místní jednotka dobrovolných hasičů a za další tři minuty byl vyhlášen požární poplach také profesionálním hasičům ze stanice Holešov.

Už z dálky byl vidět sloup hustého černého kouře a vysoko šlehající plameny. Bylo jasné, že na záchranu zasažených objektů je pozdě. Přesto se hasiči okamžitě pustili do boje s plameny a do několika minut se jim podařilo dostat požár pod kontrolu. Za současného rozebírání zbytků stavebních konstrukcí a dohašování ložisek hoření požár postupně likvidovali.

Po celkové likvidaci požáru si místo události převzali vyšetřovatelé hasičů a policistů. Výše způsobené škody a okolnosti vzniku požáru jsou v dalším šetření.

Asi největší komplikace při řešení události nezpůsobil hasičům samotný požár, ale odjezd z místa události. Bahnitá nezpevněná komunikace totiž uvěznila dvě z nasazených cisteren. K jejich vytažení musel být použit traktor. Teprve potom se hasiči už bez dalších problémů mohli vrátit na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet