Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Renault Midlum využívají v České televizi nejčastěji při asistencích u natáčení

Hasičský záchranný sbor podniku Česká televize má ve svém vozovém parku mimo jiné i cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Renault Midlum. Cisternu hasiči využívají převážně při požárních asistencích u natáčení.

Automobil dodala společnost SPS Slatiňany. Třímístný Renault s pohonem všech kol a motorem o výkonu 280 koní ve svých nádržích uveze 3 400 litrů vody a 210 litrů pěnidla. Osazené čerpadlo má výkon 2 000 litrů za minutu při tlaku 10 barů a 250 litrů za minutu při tlaku 40 barů.

Cisterna je dlouhá 7 500 mm, vysoká 3 300 mm a široká 2 550 mm. Celková hmotnost je 16 000 kg, provozní 11 940 kg.

Renaul Midlum je vybaven univerzálně pro všechny typy zásahů. V nástavbě za kabinou tak najdeme dvojici 30kg tlakových lahví s CO2, navijákem a hadicí pro zásah plynem.

V levé přední roletě je umístěna elektrocentrála s příslušenstvím a kufry s nářadím, lékárničkou a křísícím přístrojem. Vlevo uprostřed najdeme hadice, vzadu pak proudnice, hydrantový nástavec, lano, variabilní ruční vyprošťovací nástroj a přetlakový ventilátor.

Vpravo vepředu jsou uloženy kufry se speciálními oděvy – dvojicí chemických Sunitů a jednorázovými obleky. Krom čtveřice hasicích přístojů jsou v roletě dva dýchací přístroje Dräger s náhradními tlakovými láhvemi, elektrikářské nůžky, výstražné kužely a plovoucí čerpadlo.

Roleta vpravo uprostřed je určena pro sací deky, havarijní vak, hadicový naviják s pěti hadicemi C, motorovou pilu, rozbrušovací pilu a krátké hadice B s armaturami. Zadní schrána na pravé straně patří speciálním proudnicím.

Sdílet