Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve členitém lesním terénu u obce Kychová zranil muže strom, k sanitnímu vozu ho hasiči dostali díky skútru

V 15:16 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně žádost o pomoc na místě úrazu osoby provádějící lesní těžbu v lesní lokalitě u obce Kychová. Podle oznamovatele byl muž sražen stromem a poraněn na noze. Strom ho naštěstí nezavalil. Hasiči byli také informováni, že k úrazu došlo na velmi špatně přístupném místě.

Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolní hasiči obce Halenkov. V obci Kychová na ně už čekal oznamovatel, který je dále vedl k místu události. Jak bylo avizováno, příjezd až na místo nehody nebyl pro techniku hasičů možný.

Zraněný se nacházel v hustě zalesněném a členitém terénu, asi 500 metrů od nejbližší komunikace. Hasiči vybaveni potřebným materiálem museli postupovat do strmého svahu a ve velmi hlubokém sněhu. Nakonec se ke zraněnému spolu s lékařkou zdravotnické záchranné služby úspěšně dostali.

Po poskytnutí nezbytné lékařské pomoci ho hasiči připravili k transportu k sanitnímu vozu. K jeho snesení použili vakuových a transportních nosítek. Díky využití sněžného skútru, který je ve výbavě halenkovských hasičů, stačilo zraněného snést asi jen sto metrů a dále už byl transportován pomocí skútru.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet