Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár prodejny v Nebuželech na Mělnicku způsobil škodu na majetku za 2.500.000 korun

Dne 23. února v 03:17 hod. přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci od Policie ČR o požáru prodejny potravin v obci Nebužely, okr. Mělník.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Mělník. Současně byly na místo vyslány jednotky dobrovolných hasičů obce Mšeno, Mělník- Blata, Mělník Vehlovice-Chloumek a Vysoká.

Po příjezdu na místo události bylo velitelem zásahu zjištěno, že se jedná o požár prodejny potravin a smíšeného zboží velkého rozsahu. Z tohoto důvodu vyhlásil cestou operačního střediska druhý stupeň poplachu IZS. Následně bylo průzkumem zjištěno, že požárem je zasažena budova prodejny z jedné třetiny a to v prostoru kotelny a jedné z místností užívané jako skladiště.

Požár byl likvidován jednotkami požární ochrany útočnými vodními proudy za užití dýchacích přístrojů a výškové techniky. I přes veškerou snahu a nasazení hasičů došlo požárem a zplodinami hoření k poškození či úplné degradaci nosných stavebních konstrukcí budovy, zařízení, vybavení i zboží.

Šetření příčiny vzniku požáru probíhalo v dopoledních hodinách pod vedením krajského vyšetřovatele. Jako příčina vzniku požáru byla stanovena provozně technická závada na zářivkovém tělese kotelny.

nprap. Michal Kuzmeniuk
vyšetřovatel požárů, ÚO Mladá Bolesla
Sdílet