Úterý 16. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víc jak pět hodin likvidovali hasiči požár rodinného domu v Koryčanech, oheň zasáhl střechu a podkroví domu

Požár střechy rodinného domu na ulici Dvorky v Koryčanech byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen dne s v 00:57 hodin. Už prvotní informace hovořily o viditelných plamenech na střešní konstrukci.

Minutu po přijetí oznámení byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Morkovice – Slížany a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Koryčany a Střílky. V rámci mezikrajské pomoci byli na místo vysláni i profesionální hasiči HZS Jihomoravského kraje ze stanice Kyjov.

Už při příjezdu prvních jednotek bylo zřejmé, že se bude jednat o rozsáhlejší zásah. Plameny totiž pohltily celou střechu a podkroví rodinného domu. Postupně také došlo k lokálnímu propadnutí stropní konstrukce do interiéru místností. Na místo zásahu byly proto povolány další posilové jednotky dobrovolných hasičů z obcí Brankovice a Roštín.

V průběhu hasebních prací vynesli hasiči zasahující v dýchací technice z domu několik tlakových lahví a kanystr s benzínem. Podařilo se jim také zachránit psa majitelů, který zůstal v objektu.

Současně s hašením bylo prováděno rozebírání stropních konstrukcí a vynášení zařízení obytných místností. K doplnění zásahové techniky využili hasiči i blízkého hydrantu. Hasební práce si vyžádaly také zvýšenou spotřebu dýchací techniky zasahujících hasičů. Proto byl na místo události vyslán protiplynový kontejner uherskohradišťských profesionálních hasičů s další zásobou dýchací techniky. K odvětrání kouřem zasažených interiérů domu použili hasiči i přetlakovou ventilaci.

V 02:39 hodin byl požár lokalizován. Konečnou likvidaci pak mohl velitel zásahu ohlásit v 05:37 hodin.

V dopoledních hodinách se na místo požáru, který se obešel bez zranění majitelů a zasahujících hasičů, vrátí vyšetřovatelé hasičů a policistů. Ti budou pokračovat v ohledání objektu a zjišťování příčiny vzniku požáru. Součástí jejich vyšetřování bude i stanovení vzniklé škody.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet