Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u tragické nehody poblíž obce Hřibsko na Královéhradecku, srážka osobního a nákladního vozidla si vyžádala jednu oběť

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Kálové – Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic vyjížděli k tragické dopravní nehodě dvou motorových vozidel na silnici I/11 poblíž obce Hřibsko na Královéhradecku.

Jednalo se o střet osobního a nákladního automobilu. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že řidič z osobního automobilu značky Škoda Octavia je bohužel již mrtvý a zcela zaklíněný ve vozidle. Řidič nákladního automobilu vyvázl pouze s odřeninami prstu a byl ošetřen členy Zdravotnické záchranné služby.

Obě vozidla se po nárazu ocitla mimo vozovku, z proražené nádrže nákladního vozidla přitom uniklo větší množství motorové nafty. Hasiči odpojili akumulátory u obou automobilů, zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny a na místo povolali zaměstnance Odboru životního prostředí.

Následně hasiči odtáhli vrak osobního automobilu z příkopu na vozovku a pomocí hydraulických nástrojů vyprostili tělo mrtvého řidiče, které předali pohřební službě. Svoji činnost ukončili kolem půl páté odpoledne návratem na domovskou požární stanici.

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet