Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž spadl v Bojanově do náhonu; i když se ho hasičům podařilo najít, záchranáři ho již nedokázali oživit

Na tísňovou linku hasičů byl v sobotu, krátce před pátou hodinou ranní nahlášen případ pádu muže do náhonu v Bojanově. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze Seče a dále si velitel zásahu nechal povolat na místo dobrovolné jednotky ze Seče a Bojanova. Operační důstojník povolal také hasičské potápěče z Pardubic.

Pod Bojanovem směrem na Libkov je po pravé straně řeka Chrudimka a v místě, kde kříží silnici náhon do bývalého mlýna u mostku, měl muž spadnout do náhonu. Hasiči ihned po příjezdu se oblékli do speciálních obleků a začali s prohledáváním nejen řeky, ale také náhonu. Do něho přitékal velmi silný proud vody. Velitel zásahu si vyžádal zastavení stavidla, aby mohli hasiči a potápěči rychle vyhledat prostor pod hladinou. Na místě byli také policisté z Třemošnice a Heřmanova Městce. Hasiči v 5.31 hodin osobu našli a okamžitě vynesli na břeh.

Spolu se zdravotnickou záchrannou službou muže resuscitovali. Po více než hodině probíhající resuscitace lékař konstatoval smrt. Hasiči poté tělo muže transportovali do vozu pohřební služby, předali místo kriminální policii a vrátili se na své základny. Přesné příčiny tohoto případu vyšetřují kriminalisté.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet