Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnští hasiči opět přispěli dortem do Dortiády, zájemcům předvedli také zásahovou techniku

Dobrá věc se podařila. Fanoušci, partneři klubu, partnerská města a profesionálové připravili pro děti z dětských domovů a různých ústavů na padesát krásných dortů. Svým dortem přispěli do 6. ročníku Dortiády i brněnští profesionální hasiči.

Na tom, který z dortů vybrala jako nejlepší komise v čele s primátorem města Brna Petrem Vokřálem nebo děti z dětských domovů a jejich doprovod, nakonec vlastně tolik nezáleží. Všem organizátorům a tvůrcům sladkých dobrot se podařil připravit dětem, které to v životě mají o poznání těžší než ostatní, úžasný zážitek.

Kromě výstavy dortů byl pro více než 400 dětí připravený také bohatý doprovodný program. Mohly se svézt rolbou, nechat si namalovat obličej, zabruslit si nebo se podívat na vystoupení krasobruslařek. V „obležení“ byla i hasičská technika a sanitka ZZS JMK.

Díky nově vzniklému Nadačnímu fondu Kometa, který se zaměřuje na děti s poruchami autistického spektra i partnerům HC Kometa, se na dnešní akci sešlo přes 700 návštěvníků. Závěr setkání v brněnské hale Rondo byl opravdu sladký – snědlo se všech padesát dortů.

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet