Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poblíž obce Staré Hutě v buchlovských kopcích zahynula motorkářka, střetla se s kamionem

Oznámení o dopravní nehodě motorkáře s kamionem bylo na tísňovou linku hasičů přijato v 13:33 hodin. K události došlo podle upřesnění oznamovatele na hlavním silničním tahu z Uherského Hradiště směrem na Brno, poblíž obce Staré Hutě.

Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a současně i jednotka dobrovolných hasičů z obce Koryčany.

V době příjezdu hasičů byl motorkář v péči zdravotnické záchranné služby. Jak bylo ale následně konstatováno, zranění která utrpěl nebyla slučitelná s životem. Péče byla poskytnuta i řidiči kamionu, který byl událostí silně traumatizován.

Hasiči zajistili místo nehody a za pomocí sorbentů likvidovali uniklé provozní kapaliny. Nehoda si vyžádala celkové uzavření komunikace. Provoz byl řízen policisty.

17:00 hodin

Jak bylo upřesněno policisty, obětí dopravní nehody se stala sedmapadesátiletá motorkářka. Komunikace je nadále zcela uzavřena. Na místě zůstává jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště, která zajišťuje místo nehody a asistuje policistům. Ze strany HZS Zlínského kraje je nehoda vedena jako mimořádná událost.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet