Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dramatická chvíle na dálnici

Záchranáři rozmluvili sebevrahovi skok z dálničního mostu.Ilustrační foto HZS Praha.

Hodinové drama dnes mohli sledovat řidiči na 81. kilometru dálnice D1 u Humpolce. Na mostě asi nad šedesátimetrovou propastí balancoval opilý sebevrah, kterému se čin snažili rozmluvit hasiči, policisté a zdravotníci. Jejich vyjednavačem se stala psycholožka krajských hasičů Denisa Štursová.

Na pokus muže skoncovat se životem upozornili policii řidiči. Hlídka spolu s hasiči a záchrannou službou vyrazila okamžitě na místo. Problém ale tkvěl v tom, že policie v kraji Vysočina nemá vlastního psychologa. Na pomoc proto povolali psycholožku hasičů z Jihlavy.
Muž zhruba hodinu balancoval za zábradlím na patnácticenti­metrové římse mostu nad dálnicí. Jevil známky opilosti a nikdo se k němu na dvacet metrů nesměl přiblížit. Říkal při tom, že chce skoncovat se životem.

Po hodině, kdy se asi desetkrát odhodlával ke skoku, byl muž natolik unavený, že se vysílením málem zhroutil. Psycholožka spolu se zdravotní sestrou k němu přiskočily a přidržely jej u zábradlí. Potom už ho vytáhli hasiči s policisty.

Pětadvacetiletého muže z Kladna odvezli záchranáři na anesteziologicko-resuscitační oddělení pelhřimovské nemocnice.
Sdílet