Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Šumicích zaměstnal tři jednotky hasičů, kotelnu rodinného domu zničily plameny

Ve 20:02 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o požáru kotelny rodinného domku v Šumicích. Na místo okamžitě vyrazili profesionální hasiči z Uherského Brodu s jednou cisternou, posílení o dobrovolné hasiče z Šumic a Bojkovic.

Hasiči z Uherského Brodu dorazili na místo do šesti minut. Jak bylo velitelem potvrzeno, jednalo se o požár uskladněného materiálu v kotelně, situované v suterénu rodinného domku. Hasiči v dýchací technice pronikli do silně zakouřených prostor a pomocí vysokotlakého proudu a jednoho C proudu požár lokalizovali.

Delší dobu pak hasičům trvalo vynosit zasažený materiál mimo dům, kde byl postupně dohašován. Vzhledem k velké spotřebě tlakových láhví dýchacích přístrojů si velitel na místo povolal také protiplynový kontejner ze stanice Uherské Hradiště. Po ukončení hasebních prací a odvětrání prostor byla ve 23:11 hodin ohlášena celková likvidace požáru. Místo bylo následně předáno majiteli.

Díky rychlému zásahu se plameny nerozšířily do obytné části rodinného domku a zasažena tak byla pouze kotelna a přilehlé místnosti. Podle vyšetřovatele hasičů je příčina vzniku zatím nadále v šetření. Způsobené škody byly vyčísleny na 100 000 korun. Hodnoty, které se podařilo uchránit, se vyšplhaly na 2 500 000 korun.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet