Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v bytové jednotce ve Zlíně měl tragické následky, nedbalost při kouření stála ženu život

Na základě informací Policie ČR byla v 22:57 hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na místo požáru, ke kterému došlo v bytové jednotce jednoho z bytových domů na ulici Padělky.

V době kdy hasiči vnikli do bytu už k žádnému hoření nedocházelo. U požáru, který zasáhnul pouze část obývacího pokoje bytu došlo k samouhašení a požářiště už bylo vychladnuté. Plameny zničily větší část pohovky, v jejíž bezprostřední blízkosti se nacházelo ohořelé tělo ženy.

Ostatní prostory pokoje byly nečištěny sazemi. Na základě zjištěných skutečností lze předpokládat, že po naplnění místnosti zplodinami hoření a spálení vzdušného kyslíku došlo k samovolnému uhašení požáru.

Na místě tragické události svou práci okamžitě zahájili vyšetřovatelé hasičů a policistů. Jak nasvědčují dosavadní výsledky jejich vyšetřování, ke vzniku požáru došlo s největší pravděpodobností v důsledku nedbalostního jednání při kouření. Ostatní verze příčiny vzniku požáru byly provedeným ohledáním předběžně vyloučeny. Předmětem dalšího šetření bude také stanovení doby vzniku požáru.

Na zařízení bytové jednotky vznikla škoda v odhadované výši asi 100.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet