Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podezřelý balíček v centru Zlína zaměstnal i hasiče, po převozu mimo město v něm byla nalezena marihuana

Na základě žádosti Policie ČR vyslal v 11:33 hodin operační důstojník jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na ulici Dlouhá v centru krajského města. Důvodem výjezdu cisternového a technicko – chemického vozidla bylo dodání podezřelé poštovní zásilky do jedné z prodejen u nákupního centra.

Hasiči provedli spolu s policisty uzavření prostoru a jeho zabezpečení. Po příjezdu policejních pyrotechniků byla poštovní obálka ohledána a prozkoumána pomocí mobilního rentgenu.

Předmět byl uložen v šesti obálkách, dvou bublinkových, dvou igelitových a jedné hliníkové. Protože nebylo možné rentgenem přesně zjistit, o jakou konkrétní věc se jedná, pyrotechnik za doprovodu policistů odjel z centra města obálku otevřít. Zároveň byla po jedné hodině odpoledne ukončena evakuace osob a otevřeno okolí prodejny.

nprap. Monika Kozumplíková, Policie ČR

Při transportu zásilky na pole poblíž lokality Suchý důl asistovali policistům i profesionální hasiči. Po příjezdu na místo provedl pyrotechnik vybavený ochranným jednorázovým protichemickým oblekem a dýchacím přístrojem otevření obálky.

V útrobách několika obalových vrstev se neukrývala žádná výbušnina ani nebezpečná látka, ale marihuana. Jednotka proto ukončila zásah a vrátila se na stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet