Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Zlína zasahovali opět hasiči i policisté, anonym hrozil výbuchem v objektu obchodního centra

V 15:56 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Hasiči byli vysláni znovu na ulici Dlouhá, kde společně s policisty zasahovali už v poledních hodinách při zajištění podezřelé poštovní zásilky.

Tentokrát byl důvodem jejich výjezdu anonymní telefonát, který vyhrožoval výbuchem v objektu obchodního centra. Společně s profesionálními hasiči byla na místo zásahu vyslána i jednotka hasičů Statutárního města Zlína z Prštného.

Ve spolupráci s policisty a pod jejich velením zajistili hasiči objekt obchodního centra a zahájili jeho evakuaci. Vzhledem k povaze objektu se jednalo o evakuaci stovek osob. Následně bylo rozhodnuto o rozšíření evakuace na ulici Rašínova a všechny obchody a provozovny v okolí obchodního centra.

Počet evakuovaných tak přesáhl tisíc osob. Zajištěn byl i prostor blízkého náměstí. Velitel jednotky také rozhodl o přemístění zásahové techniky. Součástí stanovených bezpečnostních opatření bylo i uzavření ulice Dlouhá, která je jednou z hlavních komunikací v centru města.

V době, kdy policisti prohledávali vnitřní prostory obchodního centra, pomáhali hasiči se střežením páskami vytýčené bezpečnostní zóny.

O vzniku mimořádné události byly informovány všechny stupně velení profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje a operační středisko GŘ HZS ČR.

18:45 hodin

Zásah na místě mimořádné události nadále pokračuje. Nasazené jednotky hasičů pokračují v zajištění místa zásahu a asistenci Policii ČR.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet