Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvanáctý ročník turnaje složek IZS Zlínského kraje ve florbalu vyhráli hasiči z Kroměříže

Dne 13. 3. 2015 se pod záštitou radní Zlínského kraje Mgr. Taťány Valentové Nersesjan a starosty Vsetína Jiřího Čunka uskutečnil v pořadí už 12. ročník turnaje složek IZS ve florbalu. Dějištěm sportovního klání se stala hala Lapač ve Vsetíně.

Zahájení turnaje a pomyslného „prvního vhazování“ se ujal ředitel územního odboru Vsetín plk. Ing. Zdeněk Hub. Na sportovní kolbiště se postavilo celkem pět družstev. Tři profesionálních hasičů z požárních stanic Vsetín, Valašské Meziříčí a Kroměříž a dvě policejní z obvodního oddělení Karolinka a městských policistů ze Vsetína.

Po základním rozlosování se rozhořely vzájemné duely družstev v systému každý s každým a v časovém intervalu 2×13 minut. Na dodržování pravidel pak dohlíželi delegování rozhodčí. Stanovený herní systém zajistil „férovost“ celého turnaje a prověřil i fyzickou připravenost jednotlivých sportovců. Letošní sportovní střetnutí ale nebylo jen čistě mužskou doménou. V družstvu městských policistů se svými výkony zaskvěla i jedna žena, a rozhodně se nedala mužskou přesilou zastrašit. Výbornou atmosféru při jednotlivých sportovních klání vytvořili i diváci, kteří byli převážně z řad rodinných příslušníků.

Skvělou připravenost předvedli hasiči z Kroměříže, kteří své loňské prvenství dokázali obhájit. Mezi sportovní perly turnaje se zařadil souboj hasičů ze Vsetína a Valašského Meziříčí. V jediném zápase padlo sedmnáct branek a konečné vítězství bylo dlouho na miskách vah. Sportovní štěstěna se nakonec přiklonila k hráčům z Valašského Meziříčí. Ty pak čekal ještě poslední zápas proti policistům z obvodního oddělení Karolinka. Pokud by se jim ho podařilo vyhrát, brali by vítězství celého turnaje. Policisté se však rozhodně nezalekli a pro hasiče se stali velmi tvrdým oříškem. Jejich nasazení jim přineslo vítězství. Pouhý jeden gól jim zajistil celkovou druhou příčku a odsunul valašskomeziříčské hasiče na třetí místo.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další ročník této akce, jejímž cílem není jen měření sportovních sil, ale i osobní setkání příslušníků a členů složek IZS, kteří se společně podílejí na řešení mimořádných událostí.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet