Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na průtahu Karlovými Vary se převrátil kamion, nalezená registrační značka z motocyklu s nehodou naštěstí nesouvisela

Převrácený kamion blokoval celé dopoledne průtah Karlovými Vary. Nákladní auto převážející starý papír se převrátilo na bok kousek před sjezdem z průtahu na Prahu. Převrácený kamion zablokoval celý jízdní pruh ve směru od Chebu na Ostrov, částečně zasahoval kabinou také do protijedoucího pru­hu.

Přivolaní hasiči zajistili místo nehody, z nádrží kamionu unikaly pohonné hmoty, hasiči proto přečerpali celou nádrž o objemu 600 litrů do přivezených nádob. Při průzkumu našli hasiči pod kamionem registrační znaku vozidla, která nepatřila kamionu. Podle tvaru registrační značky se mohlo jednat o značku z motorky.

Velitel zásahu se přes operační středisko pokusil spojit s řidičem kamionu, kterého zraněného převezla záchranná služba do nemocnice. Ten byl ale v šoku a nedokázal říct, zda v době nehody jela kolem jeho auta nějaká motorka. Policie potvrdila, že registrační značka je z motocyklu, velitel zásahu aby vyloučil, že pod převráceným kamionem je nějaký další účastník nehody, nařídil urychlené vyložení veškerého nákladu.

Na místo proto povolal z karlovarské stanice kolový nakladač, který začal vyvážet balíky starého papíru z nákladového prostoru. Během vykládání se podařilo policii zkontaktovat majitelku motorky, která potvrdila ztrátu registrační značky a zároveň potvrdila, že nebyla účastníkem této nehody.

Hasiči přesto dokončili vyložení nákladu, aby definitivně vyloučili, že pod převráceným kamionem nikdo není. Majitel havarovaného vozidla si zajistil odvezení nákladu i asistenční službu, která otočila kamion zpět na kola. Provoz na průtahu byl omezen až do odpoledních hodin.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, TEA CH Iveco, Nosič kontejnerů Iveco, Kolový nakladač BobCat)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet