Pátek 10. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Silůvkách na Brněnsku hořela střecha domu, na místě zasahovalo devět jednotek hasičů

V Silůvkách na Brněnsku museli zasahovat hasiči. Jeden z domů v řadové zástavbě zachvátil požár. Škoda je předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Operační středisko vyslalo k požáru postupně 8 jednotek včetně automobilového žebříku z brněnské stanice Lidická a protiplynového vozu z Líšně. Ten může poskytnout zázemí zasahujícím hasičům a slouží k výměně dýchacích přístrojů.

Požár zasáhl střechu a půdní prostor řadového rodinného domu. Zničil také hospodářskou část přízemí. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední domy a po půl hodině měli požár pod kontrolou. Následně museli rozebírat střešní konstrukci a prolévat lokální ohniska.

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 13.42 hodin. Při požáru se nikdo nezranil a podle prvního odhadu vyšetřovatele se škoda pohybuje kolem 500 tis. korun. Příčinou plamenů byla technická závada na elektroinstalaci. Na místě zasahovaly jednotky HZS ze stanic Ivančice, Starý Lískovec, Rosice, Brno-Lidická, Brno-Líšeň a dobrovolné jednotky ze Silůvek, Ořechova a Dolních Kounic.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet